Dette er en av mine favoritter i sommer. Ideen kom fra diverse fiskefileter og noen scampi vi hadde i fryseren som hver for seg ikke var nok til en egen middag. Derfor laget jeg et spyd med steinbit, sei, scampi, ørret og laks. Til dette ville jeg lage sauser som passet fisken, og i all beskjedenhet smakte resultatet kjempegodt. I tillegg er det jo en fin måte å rydde opp i fryseren på, samtidig som man kan servere noe litt annerledes.
Til to store og en liten brukte jeg:
- ca. 100 g steinbit
- ca. 100 g sei
- 6 scampi
- ca. 100 g ørret
- ca. 100 g laks
- 1/2 rød chilli
- jasminris
- 1 neve frisk persille
- 1 stilk vårløk
- 1 ss smør
- 3 skiver sitron
- salt og pepper
- 3 grillspyd
Limesaus: – til steinbit og sei
- 1 dl mager kesam
- 1 fedd presset hvitløk
- 2 ss majones
- 1 ts limesaft
- salt og pepper
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Dillsaus: – til ørret og laks
- 1 dl rømme
- 1 ts dill
- 1 ss grov sennep
- 1 ss eplecidereddik
- salt og pepper
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Chillsaus: – til scampi
- 1/2 chilli
- 1 ts tomatpuré
- 1 stor tomat
- 1/2 dl grønnsaksbuljong
- 1 ts chillikrydder
- 1 klype salt
Bland alle ingrediensene i en mikser og miks sammen til en puré.
Kok opp ris etter anvisning på pakken og bland inn frisk persille. Tre fisken, scampien og chillien på grillspydene og legg dem på grillen. Del vårløken i små skiver og stek i litt smør.
Legg en stripe vårløk på fatet og havspydene over, og anrett som på bildet. Server med persilleris og nyt de forskjellige sortene til de tre tilhørende sausene.
Mali fikk ikke servert chillisaus for den er ganske sterk. Det kan derfor være greit å spare små barnemager for denne.
Vel bekomme!
18. juli 2011
Fisk og Skalldyr, Ris, Sauser