En enkel og sunn middag som smaker veldig godt. Du kan gjøre det ekstra lettvindt ved å kjøpe en ferdig chillisaus eller du kan lage en selv.
Til to store og en liten trenger du:
- Jasminris
- 500 g scampi
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1/2 løk
- 50 g peanøtter
- frisk basilikum eller koriander
Chillisaus:
- 1 ss olivenolje
- 2 røde chilli
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl eplecidereddik
- 1 dl grønnsaksbuljong
- 2 ss frisk hakket koriander
- salt og pepper
Kok opp ris etter anvisning på pakken. Lag chillisaus ved å frese hvitløk og hakket chilli i olje før du tilsetter eplecidereddik, buljong, koriander, salt og pepper. La det småkoke noen få minutter. Legg oppi gul og rød paprika i biter, løk i biter og peanøtter i sausen og la det småkoke i 5 minutter. Legg så oppi scampiene til de er gjennomvarme. Jeg bruker frosne ferdigkokte scampi for enkelhetsskyld. Hvis du bruker ukokte kan du legge de oppi sammen med paprikaene og løken.
Server med ris og en kvast koriander. Kvern litt pepper over som pynt.
Vel bekomme!
5. juli 2011
Fisk og Skalldyr