Wok Teriyaki med Scampi og Nudler

Wok er en av de enkleste og raskeste rettene du kan lage. I tillegg får du i deg mye grønnsaker på en litt annerledes og spennende måte. Denne gangen forsøkte jeg med Teriyaki som smakstilsetning og det fungerte bra sammen med scampi. For å gjøre retten enda litt sunnere brukte jeg fullkornsnudler, og de smaker så å si det samme som vanlige nudler. Det er i alle fall like liten forskjell som med vanlig og fullkornspasta.

Til to store og en liten trenger du:

  • Ca. 200 g fullkornsnudler
  • 500 g frossen scampi (vekt med skall)
  • 1 stk pak choy
  • 1/2 boks bambusskudd
  • 1 rød chilli
  • 1 sitrongress
  • 2 ringer ananas
  • 1 liten rødløk
  • 1 boks vannkastanjer
  • 1 rød paprike
  • 1 grønn paprika
  • 1 pose Teriyakisaus
  • 2 ss olje til steking

Hell litt stekeolje i en panne og legg oppi scampiene. Legg på lokket og la de surre til de er nesten helt rosa i fargen. Hvis scampien avgir veldig mye vann kan du helle av litt av denne. Tilsett teriyakisausen og la det surre et par minutter. Kutt opp grønnsakene. Pak Choy er et asiatisk kålvekst som minner om kinakålet. Det er mye brukt i det asiatiske kjøkken og egner seg godt til woking, damping og i salater. 

Kok opp rikelig med vann og tilbered nudlene etter anvisning på pakken.

Tilsett alle grønnsakene og fruktene i pannen og wok i 2-3 minutter. 

Server Scampi Teriyaki wok med fullkornnudler og nyt at du har vært både sunn og rask:)

Vel bekomme!

Tips!

Selv om det er brukt chilli i denne oppskriften ble ikke retten spesielt sterk. Teriyaki er heller ingen sterk saus så hvis du ønsker en sterkere variant kan du gjerne tilsette mer chilli.

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply