Dette er en enkel og kjempegod nøttemiks som er kjempegod å ha i tursekken, som snacks til aperitif eller kos på kvelden. Den smaker av ristede søte pistasjnøtter, salte peanøtter, rusiner og appelsinskall – for meg er dette den perfekte påskeblandingen!
Til en passe stor skål trenger du: (lag gjerne flere porsjoner så har du hele påsken)
- 100 g pistasjnøtter uten skall
- 2 ss olivenolje
- 1 ss brunt sukker
- 100 g salte peanøtter
- 100 g rusiner
- appelsinskall fra 2 økologiske appelsiner
Rist pistasjnøttene i tørr panne i 3-4 minutter før du tilsetter olje. Vend den godt inn i nøttene og strø sukker over og vend inn. Legg nøttene over på kjøkkenpapir så overflødig olje trekkes ned i papiret. Legg litt papir oppå også og trykk med en lett hånd.
Vask og tørk appelsinene godt og rasp de i fine biter med et rivjern eller en mandolin. Legg det zestede skallet på et kjøkkenpapir så skallet tørker.
Bland sammen peanøtter, pistasjnøtter, rusiner og appelsinskall og kos deg!
God Påske!
4. april 2012 at 13:22
Veldig fristende. Og så tilfredsstillende å lage egen mix! God påske!