Har du lyst å lage ditt eget «gull» av jordskokk, poteter og andre fristende røtter og frukt? Her gir jeg deg en kjempeenkel oppskrift på fire gode chips-varianter! Disse er kjempefine å servere sammen med et glass bobler til gjestene når de kommer. Det er både delikat og kreativt.
Til disse fire chips-typene trenger du:
- jordskokk
- gulrøtter (velg den fargen du vil)
- epler
- mandelpoteter
- solsikkeolje
- maldonsalt
Skrell grønnsakene og kutt de på en mandolin i ca 2 mm tykke skiver. Legg de på et matpapirkledd stekebrett og pensle med solsikkeolje. Dryss over maldonsalt og stek i ovnen i ca 5 minutter på 140 grader til du ser at de blir gylne i kantene. ta ut og legg de over på kjøkkenpapir til de er avkjølt.
La de eventuelt ligge til dagen etter til de er helt tørre.
Oppbevar i skål i romtemperatur.
Vel Bekomme!