Laksetartar med Eple- og Agurksalat, Jordskokkchips og Rugflak

10. januar 2016

Fisk og Skalldyr

Laksetartar med Eple- og Agurksalat, Friterte Jordskokkchips og Rugflak (3)Her kommer oppskriften på en forrett vi lagde på nyttårsaften. Den er veldig smart når du skal ha gjester for den kan forberedes på forhånd slik at det bare er anrettingen som gjenstår før dere skal spise.

Til 8 personer trenger du:

Laksetartar: (lages tidligere på dagen)

  • 8 ss finhakket rødløk
  • 600 g finhakket fersk laksefilet
  • 4 ss finhakket kapers
  • 4 ss finhakket fersk gressløk
  • 4 ss finhakket fersk dill
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss creme freishe
  • salt og pepper
  • 1-2 ss sitronsaft
  • 8 ss lakserogn

Agurk og Eplesalat: (lages tidligere på dagen)

  • 1,5 stk slangeagurk
  • 2-3 røde epler
  • 2-3 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Fritert Rugchips og Jordskokkchips: (kan lages flere dager i forveien)

  • 3 stk jordskokk u/skall skåret løvtynt med mandolin
  • 8 tynne skiver rugbrød
  • 4 dl solsikkeolje
  • salt

Laksetartaren lager du ved å blande sammen alle ingrediensene og smake til med sitron, salt og pepper. Oppbevar i kjøleskap til servering.

Salaten lager du ved å ta ut små rundinger ved hjelp av et kulejern, eller bare del de i passe terninger. Vend disse inn i olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Oppbevares i kjøleskap til servering.

Jordskokkchipsene og rugflakene friterer du i ca 2 minutter på 140-160 grader. Legg de på kjøkkenpapir så de renner av. La de ligge tørt i romtemperatur til servering.

Anrett tartaren og legg rogn på toppen. Legg salaten rundt og chips og rugflak på toppen. Pynt med fersk dill.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply