Dette er en kjempeenkel og veldig god forrett som du godt kan lage tidligere på dagen slik at det bare er å anrette den rett før gjestene kommer. Både lakseblandingen og salaten blir bare bedre av å stå litt så smakene får satt seg litt.
Til 6 personer trenger du:
- 350 g hakket laksefilet (jeg brukte salmalaksen)
- 2 ss grovhakket sylteagurk
- 1 ts sennep (gjerne grov type)
- 2 ss creme freishe
- 1 ts frisk dill
- salt og pepper
- 50 g finstrimlede sukkererter
- 1/2 boks karse
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
- 1 ts sitronsaft
- 6 små skiver toastet landbrød
Bland sammen den hakkede laksen med sylteagurk, sennep, creme freishe, dill og salt og pepper. La gjerne denne blandingen stå et par timer i kjøleskapet.
Bland sammen finstrimlede sukkererter, karse, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper og sett i kjøleskapet.
Anrett lakseblandingen fint på en toastskive sammen med frisk salat og gjerne en ekstra klatt creme fraishe. Jeg brukte en anrettingsring (rund utstikker) til å få salaten jevnt oppå den runde toasten.
Vel bekomme!