Enkel Laksetartar med Sukkerterter og Karse

Laksetartar med KarsesalatDette er en kjempeenkel og veldig god forrett som du godt kan lage tidligere på dagen slik at det bare er å anrette den rett før gjestene kommer. Både lakseblandingen og salaten blir bare bedre av å stå litt så smakene får satt seg litt.

Til 6 personer trenger du:

  • 350 g hakket laksefilet (jeg brukte salmalaksen)
  • 2 ss grovhakket sylteagurk
  • 1 ts sennep (gjerne grov type)
  • 2 ss creme freishe
  • 1 ts frisk dill
  • salt og pepper
  • 50 g finstrimlede sukkererter
  • 1/2 boks karse
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 ts sitronsaft
  • 6 små skiver toastet landbrød

Bland sammen den hakkede laksen med sylteagurk, sennep, creme freishe, dill og salt og pepper. La gjerne denne blandingen stå et par timer i kjøleskapet.

Bland sammen finstrimlede sukkererter, karse, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper og sett i kjøleskapet.

Anrett lakseblandingen fint på en toastskive sammen med frisk salat og gjerne en ekstra klatt creme fraishe. Jeg brukte en anrettingsring (rund utstikker) til å få salaten jevnt oppå den runde toasten.

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *