LakseTartar med Egg, Mangosalsa og Grønn saus – (med vintips!)

28. mars 2012

Fisk og Skalldyr

Forrett med påskestemning!

Har du lyst å servere gjestene dine en kjempegod forrett med påskestemning? Denne er både enkel og kan lages på forhånd. Denne ble servert da vi hadde to gode venner på besøk, etterfulgt av lammelår og appelsiniskake. Begge deler kommer på bloggen snart.

Til 4 personer trenger du:

  • 200 g rå laks (f.eks Salma)
  • 2 kokte avkjølte egg (9 min)
  • saft fra 1/3 sitron
  • salt og pepper
  • godt fingersalt (f.eks Maldon)
  • frisk koriander til pynt
  • 4 rene eggeskall med topp og bunn (kan sløyfes)

Mangosalsa:

  • 1 mango (gjerne pakistansk)
  • 4 stilker vårløk
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 rød chilli
  • salt og pepper

Grønn saus (Salsa verde):

  • 2 never koriander
  • 2 never basilikum
  • 2 grønne jalapenos
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 vårløk
  • salt og pepper
  • grovt tynt knekkebrød (f.eks Finn Crisp)

Kok egg og lag sausene mens du venter. Den grønne sausen lager du ved å vaske og grovhakke vårløk og jalapenos (ta ut frøene og den hvite stilken inni hvis du ikke vil at den skal bli for sterk). Bland alt sammen bortsett fra oljen med en stavmikser. Tilsett oljen og miks til en jevn saus.

Mangosalsaen lager du ved å kutte mangoen i små biter. En kjapp måte å gjøre dette på er snitte mange små snitt i en halvdel av mangoen, og snitte andre veien etterpå. Brett ut mangoen og kutt av de “sprikende” mangostavene i små biter. Kutt chilli og vårløk i små biter og bland med mangoen. Bland inn olje, eddik og salt og pepper.

Kutt laksen i så små terninger du klarer. Bland inn sitronsaft, salt og pepper. Del eggene i en eggedeler. Med litt smidighet klarer du å dele egget alle tre veiene slik at du får små firkanter. Legg laks og egg i hver sin skål.

God Påske!

Fyll hoveddelen av eggeskallet med egg og laks. Dryss over et godt fingersalt og pynt med frisk koriander. Sett egget i et eggeglass på et fat. Legg på mangosalsa og fyll den øverste delen av eggeskallet med grønn saus og legg ved litt tynt knekkebrød.

Lars-Eriks vintips! La Chablisienne Petit Chablis Vibrant 2009

Vel Bekomme!

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Påskefavoritter – Middag (forretter og hovedretter) | MariannMat - 29. mars 2012

    […] LakseTartar med Kokt Egg, Mangosalsa og Grønn saus (med […]

  2. Påskeaften – 3 retters meny + “stafettmat”! | MariannMat - 6. april 2012

    […] Forrett: Laksetartar med Kokt Egg, Mangosalsa og Grønn Saus […]

Leave a Reply