Her er en ny tacovariant med to nye sauser som begge slo godt an. Egentlig er vi begge litt skeptisk til å plundre for mye med tacomiddagen, men denne gangen foreslo Lars-Erik å bytte ut tortillaen med nybakte naanbrød fra Sultan og jeg ville prøve to sauser, så da bestemte vi oss for å forsøke noe nytt denne gangen. Naanbrødene er litt tykkere og litt luftigere enn tortillaen og mange matbutikker har gode alternativer hvis du ikke vil forsøke å lage de selv. Sausene er kjemperaske så det kommer ikke til å ta lengre tid enn vanlig å lage denne tacomiddagen. Så hvis du vil prøve en ny og kjempegod tacovariant, anbefaler jeg denne på det sterkeste.
Til to personer trenger du:
- 2-4 naanbrød (vurder størrelsen)
- 400 g karbonadedeig
- tacokrydder
- 1 gul løk
- tomatsalsa
- grønn salat
- avocado i biter
- 1 liten boks mais
- koriander og limebåter til servering
Salsa Verde:
- 2 never koriander
- 2 never basilikum
- 2 grønne jalapenos
- 4 ss olivenolje
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 fedd hvitløk
- 1 vårløk
- salt og pepper
Kesam med Chilli og Lime:
- 1 dl kesam original
- 1/2 rød chilli (styrken varierer, så prøv deg frem)
- 2 ss limesaft
- salt og pepper
Stek kjøttet og tilsett tacokrydder og litt vann. La det småputre til servering. Kutt salat, løk og avokado og ha i separate serveringsskåler. Ha mais og tomatsalsa i hver sin skål.
Sausene lager du enkelt ved å blande sammen ingrediensene til hver saus. Salsa verde lager du ved å vaske og grovhakke vårløk og jalapenos (ta ut frøene og den hvite stilken inni hvis du ikke vil at den skal bli for sterk). Bland alt sammen bortsett fra oljen med en stavmikser. Tilsett oljen og miks til en jevn saus. Den hvite sausen lager du ved å finkutte chillien og blande sammen med kesam og limesaft. Smak til begge sausene med salt og pepper.
Legg ingrediensene i en varm naanlefse og rull sammen.
Nyt et litt annerledes tacomåltid:)
Vel Bekomme!