Salsa Verde – passe sterkt og kjempegodt tilbehør!

 

Passe sterk og kjempegod!

Salsa verde betyr ganske enkelt grønn saus på spansk, og etter å ha prøvd denne fantastiske sausen kommer du helt sikkert tilk å få en ny fast ingrediens til texmex-kvelden. Denne sausen finnes det mange variasjoner på og den lages i mange andre land enn Spania. Typiske ingredienser er urter som for eksempel koriander og basilikum, gul løk, grønn jalapeno eller annen grønn chilli, og smaksforsterkere som hvitløk og sitronsaft. Hvor sterk denne sausen er varierer, og du kan selv bestemme det ut fra hvor mye chilli du vil bruke. Prøv å varier med forskjellige urtetr ettersom hvilken mat du skal lage. Denne oppskriften, som er basert på koriander og basilikum, synes jeg passer godt både til pastabaserte retter og til meksikansk og asiatisk mat.

Akkurat denne salsaen ble jeg veldig fornøyd med og jeg synes den passer spesielt godt til meksikansk mat; akkurat passe sterk og med litt koriandersmak. Koriandersmaken har jeg egentlig ikke vært så glad i før, men etter at vi prøvde denne sausen har jeg virkelig begynt å få smaken på denne urten.

Til en liten skål, nok til 2-3 personer trenger du:

Ingredienser

  • 2 never koriander
  • 2 never basilikum
  • 2 grønne jalapenos
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 vårløk
  • salt og pepper

Vask og grovhakk vårløk og jalapenos (ta ut frøene og den hvite stilken inni hvis du ikke vil at den skal bli for sterk). Bland alt sammen bortsett fra oljen med en stavmikser. Tilsett oljen og miks til en jevn saus.

Server grønn saus til for eksempel taco🙂

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply