Dette var ent som en sunn hverdagsmiddag og endte som et gourmetmåltid av en mandagsmiddag:) Denne sammensetningen var både spennende og kjempegod, i tillegg til at jeg i fare for å skryte for mye må si at den ser også veldig god ut. Som et ekstra bonus er ingrediensene relativt rimelig, selv om jeg anbefaler å velge stangekylling e.l. når du skal spise kyllingbryst «naturell» som i denne retten. Du lager denne middagen på ca 30 minutter, og det inkluderer både koking av ris, steking av kylling, kutting av grønnsaker og å lage saus. Men både risen og kyllingen lager seg stort sett av seg selv mens du kutter grønnsaker, og sausen er ferdig på 5 minutter:) Så her er det bare å diske opp med enten hverdagsgourmet eller helgekos, den er verdig begge deler:)
Til to store og en liten trenger du:
- 400 g kyllingbryst m/skinn (gjerne fra stange)
- salt og pepper
- 1 ss olje til steking
- villris
Grønn salat:
- 1/2 grønn paprika
- 1 stilk vårløk
- 1/2 rødløk
- 1/2 avocado
- 1/2 grønn chilli
- 1/2 lime
- 1 liten neve sukkererter
- 1/3 agurk u/ det våte i midten
- 1 liten neve persille
- 1 stor neve pinjekjærner
- salt og pepper
Saus:
- 1 ss smør
- 1 ss mel
- 2 dl hønsebuljong
- 3-4 ss fløte
- 1 ts limesaft
- stekesjy fra kyllingbrystet
- salt og pepper
Start med å sette på risen og kok den etter anvisning på pakken. Sett ovnen på 180 °C.
Gni kyllingbrystet inn med salt og pepper og brun det i en stekepanne til skinnsiden er gyllen. Stikk et steketermometer inn i brystet og sett i ovnen til det har en kjærnetemperatur på 70 °C. Mens du venter finhakker du grønnsakene og blander sammen i en bolle. Rist pinjekjærnene i en varm og tørr stekepanne til de er gylne. Bland inn i salaten. Vend inn salt, pepper, grovhakket persille og limesaft i salaten. Nå er den klar til servering.
Sausen lager du enkelt ved å smelte smør i en kjele, lage en jevning med mel ved å piske dette raskt inn i smøret før du tilsetter litt og litt av hønsebuljongen til du har en tykk og fyldig saus. Tilsett fløte og rør godt. Når kyllingen er ferdig og du legger den for å hvile seg før du kutter i den, heller du stekesjyen i sausen for å få enda bedre smak. Smak sausen til med salt, pepper og limesaft.
Etter at kyllingbrystet har hvilt i 5-10 minutter skjærer du det i passende skiver.
Server kyllingbryst i skiver med villris, grønn salat og kremet saus. Pynt med en kvast persille på toppen.
Vel Bekomme!
25. oktober 2012
Fugl, Kylling, Ris, Sauser