Dette er en kjempegod rett som er enkel å lage. Den egner seg veldig godt som et godt helgemåltid og er enkelt å lage til flere. Grønnsakene kutter du på forhånd og den lages på 10 minutter. Kyllingen skal bare brunes og settes i ovnen, mens sausen ikke er så vanskelig den heller.
Til to personer trenger du:
- 350-400 g kyllingbryst (bruk gjerne Stangekylling)
- Salt og pepper
- olje og smør til steking
- 6 hvitløksfedd, uskrelt
Grønnsakssalat:
- pannen fra bruningen av kyllingen
- 2 ss smør
- 3 gulrøtter i små terninger
- 1 pastinakk i små terninger
- 1 stilke purreløk i ringer
- 1 stor neve hasselnøtter, grovhakket
- 1 gul løk
- 2 ss sukker
- salt og pepper
- 1 ts sitronsaft
- timian
Saus:
- 1 ss smør
- 1 ss mel
- 3 dl kyllingkraft
- ca 1 dl fløte
- salt og pepper
Start med å kutte alle grønnsakene og forberede ingrediensene til grønnsakssalaten. Legg de i skåler så de er klar til tilberedning.
Brun kyllingen i en stekepanne i smør og olje. Legg uskrelte hvitløksfedd i pannen når du bruner kyllingen. Krydre godt med salt og pepper. Når den er godt brunet på alle sider setter du fileten i ovnen med skinnsiden opp. Sett inn et steketermometer og ta den ut når det viser 70 grader i kjærnen. La fileten hvile i 7-8 minutter. Hvitløksfeddene legger du på et tørkepapir s fettet renner av. Disse kan du pynte retten med, pluss at de er kjempegode og «maule»:)
Sausen lager du ved å smelte smør i en kjele og jevne med hvetemel. Tilsett kraft og la det småkoke et par minutter. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
Smelt smør i pannen fra bruningen og legg oppi gulrøtter, løk, pastinakk og nøtter. Strø over sukker og rør godt slik at grønsakene blir glaserte i smør og sukker. La det godgjøre seg i varm panne i ca 5 minutter. Tilsett sitronsaft, salt og pepper, og vend inn frisk timian til slutt.
Server ovnsbakt kylling med grønnssakssalat og kremet saus. Pynt med hvitløksfedd og timian.
Vel Bekomme!