Dette er en kjempegod rett som er enkel å lage. Den egner seg veldig godt som et godt helgemåltid og er enkelt å lage til flere. Grønnsakene kutter du på forhånd og den lages på 10 minutter. Kyllingen skal bare brunes og settes i ovnen, mens sausen ikke er så vanskelig den heller.
Til to personer trenger du:
- 350-400 g kyllingbryst (bruk gjerne Stangekylling)
- Salt og pepper
- olje og smør til steking
- 6 hvitløksfedd, uskrelt
Grønnsakssalat:
- pannen fra bruningen av kyllingen
- 2 ss smør
- 3 gulrøtter i små terninger
- 1 pastinakk i små terninger
- 1 stilke purreløk i ringer
- 1 stor neve hasselnøtter, grovhakket
- 1 gul løk
- 2 ss sukker
- salt og pepper
- 1 ts sitronsaft
- timian
Saus:
- 1 ss smør
- 1 ss mel
- 3 dl kyllingkraft
- ca 1 dl fløte
- salt og pepper
Start med å kutte alle grønnsakene og forberede ingrediensene til grønnsakssalaten. Legg de i skåler så de er klar til tilberedning.
Brun kyllingen i en stekepanne i smør og olje. Legg uskrelte hvitløksfedd i pannen når du bruner kyllingen. Krydre godt med salt og pepper. Når den er godt brunet på alle sider setter du fileten i ovnen med skinnsiden opp. Sett inn et steketermometer og ta den ut når det viser 70 grader i kjærnen. La fileten hvile i 7-8 minutter. Hvitløksfeddene legger du på et tørkepapir s fettet renner av. Disse kan du pynte retten med, pluss at de er kjempegode og «maule»:)
Sausen lager du ved å smelte smør i en kjele og jevne med hvetemel. Tilsett kraft og la det småkoke et par minutter. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
Smelt smør i pannen fra bruningen og legg oppi gulrøtter, løk, pastinakk og nøtter. Strø over sukker og rør godt slik at grønsakene blir glaserte i smør og sukker. La det godgjøre seg i varm panne i ca 5 minutter. Tilsett sitronsaft, salt og pepper, og vend inn frisk timian til slutt.
Server ovnsbakt kylling med grønnssakssalat og kremet saus. Pynt med hvitløksfedd og timian.
Vel Bekomme!
7. desember 2013
Fugl, Kylling, Sauser