Dette er en god vinterrett som helt sikkert vil glede mannen i huset, enten han lager den selv eller får den servert;) Her er det også helt klart på sin plass å servere et glass øl til maten, så dette kan ikke slå feil. Tilbehøret er ovnsbakte grønnsaker med urter, og den gode søte smaken du får av å ovnsbake de passer godt til den smakfulle og fyldige sausen.
Til to personer trenger du:
- 400 g mørt biffkjøtt
- salt og pepper
- smør og olje til steking
Grønnsaker:
- 3 gulrøtter i passe store biter
- 4 medium store poteter i passe store biter (jo større de er jo lengre tid tar det i ovnen)
- 2 ss olje
- salt og pepper
- 1 ss smør
- en god neve fersk timian
Ølsaus:
- 50 g smør
- 2 ss hvetemel
- 1,5 dl matfløte
- 2 dl kjøttkraft
- 1 ss enebær
- litt brunost
- 1,5 dl mørkt øl (f.eks bayer)
- noen få dråper sukkerkulør
- salt og pepper
Skrell grønnsakene og del de i biter. Har du tid kan du forkoke de i ca 10 minutter før du legger de i ovnen, men det er ikke nødvendig. Jeg synes bare de blir enda mørere og bedre ved å gjøre dette. Legg grønnsakene i en ildfast form og vend inn olje, smør, salt og pepper, og timian. Bak grønnsakene i ovnen i ca. 25 minutter til de er møre (litt kortere om du forkoker de).
Krydre kjøttet godt med salt og pepper og brun det i smør og olje på alle sider. Sett ett steketermometer i kjøttstykket og legg det på grønnsakene i ovnen til det har en kjærnetemperatur på ca 58 grader for medium stekt. La det hvile i ca 10 minutter.
Lag sausen ved å smelte smør og vispe inn hvetemel til en jevning. Tilsett kjøttkraft og matfløte og la det småkoke et par minutter. Hell i øl og legg i grovhakkede enebær og brunost og la det småkoke til passende tykkelse på sausen. Smak til med salt og pepper, og reguler fargen ved bruk av sukkerkulør.
Skjær kjøttstykket opp i ganske tynne skiver og server med ovnsbakte grønnsaker og ølsaus.
Vel Bekomme!