Dette er en enkel og veldig god dessert som du forbereder på forhånd, faktisk dagen i forveien om du vil så du slipper å tenke på mer en å anrette i skåler under middagen. Sjokolademoussen lagde jeg ved hjelp av en spumaflaske som gjør det enda enklere, siden du lager sjokoladeblandingen klar tidligere på dagen. Alternativt lager du vanlig sjokolademousse eller serverer desserten med din favoritt-is.
Til 6 personer trenger du:
- 4 epler
- 3 ss sukker
- 3 dl eplecider
Müsli:
- 30 g gresskarkjærner
- 30 g pistasjenøtter
- 5 ss olivenolje
- 50 g havregryn (store)
- 5 ss akasiehonning
- 1 ss brunt sukker
- 30 g tørket frukt
- litt salt
Del eplene i to og skrap ut små rundinger ved hjelp av et noisettejern. Evt kutt små biter uten skall og legg i en bolle. Kok opp eplecider og sukker til sukkeret har løst seg opp. Hell vesken over eplene og la de marinere i kjøleskapet over natten (eller minst et par timer).
Bland sammen ingrediensene til müslien og fordel på et matpapirdekt stekebrett. Stek i ovnen på 150 grader i ca 7 minutter. Ta ut og avkjøl. Brekk muslien lett fra hverandre og oppbevar i en tørr beholder.
Sil av vesken fra eplene og anrett på et fat sammen med müslien. Server sammen med sjokolademousse eller en god is.
Vel Bekomme!
13. mars 2015
Dessert