Foccacia med Rosmarin

11. mars 2015

Gjærbakst, Nasjonalitet

Foccacia med Rosmarin (2)Foccacia med Rosmarin er en klassiker for en grunn – Dette er en sikker vinner! Det er sjelden du får rester av denne, og om du skulle få det er den super å fryse ned.

Denne ble laget i anledning vinkveld med jentene tidligere i vinter. det er lurt å ha litt brød å spise på mellom munnfullene;)

Til en langpanne trenger du:

  • 1 kg hvetemel
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 7-8 dl vann
  • 3 ts salt
  • en god olivenolje
  • maldonsalt
  • Frisk rosmarin

Bland sammen hvetemel, salt, tørrgjær og vann i en stor bolle. Bollen må være stor nok til at deigen heves i alle fall til dobbel størrelse. Hell over litt olivenolje og dekk bollen med plast. La deigen stå på kjøkkenbenken i minimum 12 timer.

Ha bakepapir i en langpanne og hell i deigen og la den flyte utover litt. Hjelp den litt slik at det blir jevnt, men det er ikke nødvendig å dytte den helt ut i kantene. Hell over rikelig med olivenolje. Dryss godt med maldonsalt over og klipp over litt rosmarin. Etterhev foccaciaen i ca. 1 time.

Stek i ovnen på 225 °C i 30 minutter. Avkjøl på rist. Server nystekt foccacia med ekstra maldonsalt og pynt med en kvast frisk rosmarin på toppen.

God baking!

,

No comments yet.

Leave a Reply