Dette er en superenkel og kjempegod dessert som garantert får deg i julestemning. Den er passe søt og passe syrlig og lages på under halvtimen.
Oppskriften kan dobles for en vanlig middels stor pai.
Til fire små dessertpaier trenger du:
- 100 g smør
- 2 ss sukker
- 100 g hvetemel
- 1 grønt eple i biter
- 4 ss rosiner
- 2 ts kanel
- 8 ss vaniljesaus + litt ekstra til servering
Bland sammen smør, mel og sukker. Kna det sammen til en deig som du trykker utover i fire små smurte paiformer. Stikk hull i bunn og kanter med en gaffel og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 8 minutter.
Ta ut paibunnene. Vend eplebitene sammen med vaniljesausen og fordel utover formene. Drys over rosiner og kanel og stek videre i ca 15 minutter.
Server varme eplepaier med ekstra vaniljesaus.
Vel Bekomme!