Forrett – Primørsalat med Gravlaks, Jordbær og Sennepsaus

Dette er en kjempegod og vårlig forrett som du garantert kan imponere gjestene med. Den er mye enklere enn den kanskje ser ut til, og du kan jukse litt ved å kjøpe ferdiggravet laks. Anrettingen på fat er en fin ting å gjøre når man skal ha et litt finere selskap, men er naturligvis ikke nødvendig for å nyte de gode smakene. Du kan også øke mengdene litt og ha en flott lunsj av dette:)

Til 2 personer trenger du: (til forrett)

  • 150 g gravlaks
  • 1 stilk selleri – i små skiver
  • 1 ss olivenolje
  • 5 små grønne asparges – i 3 cm lange staver
  • 2-3 små gulrøtter – i tynne lange skiver
  • 2 ss grønne sukkererter – hent de fra inni sugar snaps e.l.
  • litt ruccola
  • 4 ss små blomkålbuketter
  • 2 reddik – i små båter
  • 1 stilk vårløk – i staver
  • 4 jordbær – delt i fire hver
  • litt frisk dill
  • noen topper basilikum
  • litt frisk persille
  • en god balsamicodressing
  • litt fingersalt

Sennepsaus:

  • 2 ss creme fraishe
  • 1 ss grøv sennep
  • noen sennepsfrø hvis du har
  • salt og pepper
  • 1 ts sitronsaft

Det eneste du skal behandle av primørene er aspargesen. Del den i 3 cm lange staver og legg dem i kokende vann i 15 sekunder før du skyller de i iskaldt vann. Legg de i et dørslag. Kutt de andre grønnsakene. Bland ruccola og asparges og hell over litt olivenolje.

Sausen lager du ved å blande sammen alle ingrediensene og smake til med salt og sitronsaft.

Anrett primørene på to fat og legg på gravet laks på midten. Hell over balsmico og sennepsaus, og gi hver forrett et lite dryss godt fingersalt.

Vel Bekomme!

(Publisert første gang 15.05.2012)

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. 17.MAI – Menyforslag | MariannMat - 15. mai 2012

    […] Forrett: Primørsalat med Gravlaks, Jordbær og Sennepssaus. […]

Leave a Reply