Asparges er en av mine favorittgrønnsaker og denne gangen tar de mye av ansvaret for tilbehøret sammen med nypoteter og mild sennepssaus. Kalvekjøttet er mørt og saftig og har fått seg en omgang i grillen. Merker at grillysten har kommet for fullt og våren er hjertelig velkommen for min del (selv om det i skrivende stund faktisk snør litt ute…regner med det er vinterens siste krampetrekninger før varmegradene kommer for fullt). Uansett vær – denne oppskriften smaker godt uansett! Kjapp er den også, så denne fungerer godt både til hverdag og helg.
Til to store og en liten trenger du:
Asparges- og potetsalat:
- 4 middels store nypoteter
- 1 bunt store grønne asparges (10 stk)
- 1/3 hode frisèesalat
- 1 neve bladpersille
- saften fra 1/2 sitron
- ferskpresset olivenolje
- maldonsalt
Sennepssaus:
- 1 dl creme fraishe
- 2 ts dijonsennep
- 1 ts flytende honning (evt 1 ts sukker)
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ss olivenolje
Kjøttet gnis inn med salt og pepper og grilles først på høy varme til du har en fin grillskorpe på alle sider. Sett så inn et steke termometer og grill videre på middels varme til kjernetemperaturen er ca 65 grader. La kjøttet hvile ca 10 minutter før du skjærer i det.
Asparges- og potetsalaten lager du ved å koke potetene møre og avkjøle de. Du trenger ikke skrelle de. Kok opp vann rikelig med vann, knekk av den nederste delen av aspargesen og litt før servering legger du de i vannet i 1 minutt. Avkjøl raskt i isvann for å bevare sprøhet og farge. Plukk fine deler av frisèesalaten og skyll og tørk godt. Bland aspargesbiter, poteter, salat og persille og vend inn sitronsaft, olivenolje og salt like før servering.
Sennepssausen lager du raskt ved å blande alle ingrediensene. Sett den kaldt hvis du lager den på forhånd.
Server mør og god kalvebog med asparges- og potetsalat og sennepssaus.
God grilling og vel bekomme!
13. april 2013
Kjøtt