Her får du en kjempegod, sunn, enkel og rimelig suppe som egner seg like godt til hverdagsmiddag som til helgens forrett. De gode smakene av disse rotfruktene løftes av paprikakrydder, løk og litt rosmarin og sammen med for eksempel gulrotrundstykker med godt smør på, eller til pannekaker om du serverer denne til hverdags:) Denne suppen kan du også fryse om du får noe til overs.
Til to store og en liten trenger du:
- 1 stor sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss smør
- 2 ss olivenolje
- 5 stk gulrøtter, i små biter
- 200 g kålrot
- 8 dl vann
- 1 ts sukker
- 1/2 sitron, saften
- 1,5 ts paprikakrydder
- salt og pepper
- rosmarin
- fløte
Kutt sjalottløken i små biter og stek den sammen med finhakket hvitløk på middels varme i olje og smør. Tilsett gulrot- og kålrotbiter (jo mindre de er jo kortere koketid) sammen med vann, sukker og sitronsaft. La det småkoke til rotfrukten er mør. Bruk en stavmikser å kjør til en jevn og glatt suppe. Tilsett paprikakrydder og smak til med salt og pepper.
Server rykende varm gulrot- og kålrotsuppe med rosmarin og fløte.
Vel Bekomme!
Tips: Legg på en liten klatt ekstra paprikakrydder og litt fløte i suppetallerkenen og lag mønster med skaftet av en skje e.l. for å få en delikat presentasjon.
29. januar 2013
Supper