Reportasje om Saus med Allers

28. januar 2013

Diverse

I mangel av en kjøkkenøy improviserte vi med kjøkkenbordet stablet på en haug av matblader og donaldblader for å få best mulig lysforhold for fotografen. Her sitter Torill fra Allers og nyter den hardtarbeidende kameramannen og matbloggeren

I forrie uke hadde jeg besøk av Allers som ønsket å lage en reportasje om meg og utvalgte sauser. Dette var en spennende erfaring rikere og veldig gøy å være med på. Sausene skulle jeg velge ut selv. Dette var et vanskelig valg synes jeg siden jeg gjerne skulle vist mange av sausene mine i en slik anledning. Jeg tenkte på hvilke to sauser som ville friste i tiden bladet kommer ut og hvilken tye mat vi spiser i disse tider. Slik det ligger an skal bladet komme ut i mars og da spiser vi en del fisk i tillegg til at lammetiden har begynt rundt påsketider. Samtidig ville jeg ikke velge sauser som “låser” seg til disse råvarene så da endte jeg med appelsinsausen jeg lagde før jul til en kyllingrett. Denne sausen egner seg godt både til lam, and og fisk, og i tillegg er den veldig sunn og mager i motsetning til den neste sausen jeg valgte. Saus nr. 2 ble den klassiske hollandaisesausen som er kjent for å være et godt tilbehør til fisk. Jeg har en følelse av at mange vegrer seg for å lage disse egg- og smørbaserte sausene, og i kampen mot ferdigprodukter ønsket jeg å vise hvor enkel dette

faktisk er

. Jeg valgte hollandaise på grunn av den korte ingredienslisten og den knappe tilberedningstiden den tar – forhåpentligvis vil dette hjelpe flere i å lage denne kjempegode sausen selv. I tillegg ble jeg spurt, etter ønske fra redaktøren, om å lage en “steg-for-steg” oppskrift på brun saus. Så dette kommer også i sammen reportasje og er et fint utgangspunkt for sauser som peppersaus, viltsaus, fløtesaus m.m.

Her er vi i full sving med fotografering av steg-for-steg oppskrift på brun saus

Her er retten jeg serverte – varmrøkt laks med asparges og hollandaise.

Det var veldig gøy å være med på en slik reportasje og både journalisten og fotografen var veldig hyggelige. I tillegg plukket jeg opp noen triks fra fotografen som jeg vil bruke fremover. Jeg ble spurt om å lage en liten rett som sausen kunne serveres med og da lagde jeg varmrøkt laks med asparges og hollandaise – denne falt i smak hos begge:) Og blir nok en forrett som serveres ved neste anledning i venner lag hos oss også.

 

 

 

 

,

No comments yet.

Leave a Reply