Sitronsorbet med Ismaskin

26. januar 2013

Dessert

Sitronsorbet smaker kjempegodt og er et sunnere alternativ til den fløtebaserte isen. Her får du oppskriften på hvordan du lager en kjempegod sitronsorbet i ismaskin. Du kan bruke samme oppskrift til vanlig frysing også, men da må du røre ofte for hånd. jeg var så heldig å få en ismaskin til jul av Mali og hun gledet seg like mye som meg til å teste ut det nye kjøkkenutstyret:)resultatet garanterte gjentagelse for vår del i alle fall:)

Oppskriften er tilpasset ismaskinen jeg fikk som er relativt liten, men til gjengjeld er isen ferdig på 10 minutter og det fulgte med en ekstra bolle. Oppskriften nedenfor er nok til begge bollene. Du kan altså halvere oppskriften og lage bare en bolle.

Til 640 sorbet trenger du:

  • sitronskall fra 4 sitroner
  • sitronsaft fra 2 sitroner
  • 5 dl vann
  • 250 g sukker

Forslag til garnityr:

  • crumble (blanding av søt kjeks og romtemperert smør)
  • sitronmelisseblader

På forhånd har du selvfølgelig lagt isbollene i frysener som beskrevet i bruksanvisningen. Rør ut sukkeret i vannet og tilsett sitronsaft og skall. Ha halvparten av vesken i den ene bollen og vent med å ha resten i den andre. Fest lokket og start motoren. Så er det bare å glede seg til sorbeten er ferdig. ta av lokket etter 10 minutter og la den sette seg et par minutter før du serverer (den blir litt stivere av dette, hvis du synes den er for “slush-aktig”).

Server sitronsorbet med crumble og sitronmelisse, eller spis den rett ut av bollen:)

Vel Bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply