Jeg har vært på Fisk- og Skalldyrkurs på Kulinarisk Akademi

15. februar 2012

Diverse, Fisk og Skalldyr

Laurbærbakt Torskerygg

Denne uken var jeg på Fisk- og Skalldyrkurs ved Kulinarisk Akademi og er nå proppfull av inspirasjon som jeg ønsker å sette til livs på kjøkkenet. Fokuset i kurset var veien til det gode sjåmåltid gjennom bruk av gode teknikker og råvarer. Vi lærte alt fra rensing av østers, kongekrabber og blåsjell til filetering av rund og flat fisk. I tillegg fikk vi totalt seks av de fire kokkenes favorittoppskrifter, hvor vi tilberedte fire av dem, og disse vil jeg selvfølgelig presentere her på bloggen etterhvert. Bilder av de forskjellige rettene ser dere under.

Jans Fiskesuppe

Kurset startet med at alle fikk Jans Fiskesuppe som vi kunne nyte mens de fire kokkene, Thomas T. Pettersen, Jonas Hegland, Frederic Klev og Olav Børtveit – alle med bakgrunn fra Michelinrestauranter – presenterte seg selv og kvelden. De demonstrerte filetering av kveite og laks, rensing av skalldyr, og koking av hummer. Deretter ble vi delt inn i fire grupper.

Alle kursdeltagerne fikk filetere torsk, rense østers, rense kongekrabbe og koke blåskjell. Samtidig lærte vi hvordan man skal være kritisk til ved utvelgelse av disse råvarene og hvordan man skal lagre de.

Deretter ble vi presentert for de fire oppskriftene vi skulle lage, og to og to fra hver gruppe skulle gå sammen om hver sin oppskrift. Jeg lagde Laurbærbakt Torskerygg, og det smakte helt fantastisk – det gjorde alle rettene!

Etter at alle gruppene hadde laget alle rettene ble vi henvist til en nydelig pådekket spisesal. Der fikk vi servert fantastisk vin som var håndplukket av en sommelier til akkurat disse rettene og det merket vi for å si det sånn. De som hadde tilberedt rettene skulle inn på kjøkkenet å anrette rettene og serverte resten av deltagerne.

Her er de nydelige rettene vi fikk servert:

 

Lettrøkt laks med urter, eggesmuler, rugbrødchips, pepperrot og urtevinaigrette

 

Stekt Kamskell "Oslo"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skalldyrgrateng

 

Laurbærbakt Torskerygg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjokolade- og karamell panna cotta med sitrussalat

 
Som en søt avslutning hadde kokkene tilberedt en kjempegod sjokolade og karamell panna cotta, og den var også kjempegod.
 
Med den inspirasjonen jeg har fått gjennom dette kurset kommer jeg til å legge ut mange gode sjømatoppskrifter fremover, både de jeg har fått gjennom kurset og egenkomponerte ut fra de teknikker og triks jeg har lært.
 
Helt til slutt vil jeg takke Kulinarisk Akademi for at fantastisk matkurs, og jeg kommer garantert til å melde meg på flere kurs fremover.
Har du også lyst å være med på kurs hos Kulinarisk Akademi? Gå inn på denne lenken og sjekk ut når det er kurs:

No comments yet.

Leave a Reply