Bakt Laks med kremet Eple- og Potetsalat

10. november 2016

Fisk og Skalldyr

bakt-laks-med-eple-og-potetsalatHer kommer oppskriften på en kjempegod, rask og enkel fiskeoppskrift som jeg garanterer at du kommer til å lage flere ganger! Denne risikerer du at barna liker også;)

Til 4 personer trenger du:

  • 600 g laksefilet u/ bein.
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts godt fingersalt

Eple- og potetsalat:

  • 400 g perlepoteter (evt amandine, ratte eller annen småpotet)
  • 2 middels store røde epler
  • 1 boks creme freishe original
  • 3 ss bodsennep
  • 2 ts sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 5 ss finhakket frisk dill
  • salt og  pepper

Sett ovnen på 180 grader.

Forkok småpotetene i 5 minutter før du damper av dem (helt ut vannet og setter dem på platen i et par minutter til vanndråpene er helt borte). Legg de i en liten ildfast form og vend de i olivenolje og godt med salt og pepper. Bak dem i ovnen i 20 minutter før du trykker dem litt ned slik at skallet sprekker litt. Bak dem videre i 5 minutter.

Legg laksefileten i en annen ildfast form med skinnsiden ned og dryss over litt salt. Bak i ovnen i ca 15 minutter sammen med potetene (poteter og laks samtidig i ovnen)

Rør sammen creme freishe, sukker, sennep, eddik, olivenolje, dill og salt og pepper. Kutt eplene i passe store terninger og vend inn. Rett før servering vender du inn potetene.

Server bakt laks med kremet eple- og potetsalat.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply