Her kommer oppskriften på en kjempegod, rask og enkel fiskeoppskrift som jeg garanterer at du kommer til å lage flere ganger! Denne risikerer du at barna liker også;)
Til 4 personer trenger du:
- 600 g laksefilet u/ bein.
- 2 ss olivenolje
- 1 ts godt fingersalt
Eple- og potetsalat:
- 400 g perlepoteter (evt amandine, ratte eller annen småpotet)
- 2 middels store røde epler
- 1 boks creme freishe original
- 3 ss bodsennep
- 2 ts sukker
- 1 ss hvitvinseddik
- 2 ss olivenolje
- 5 ss finhakket frisk dill
- salt og pepper
Sett ovnen på 180 grader.
Forkok småpotetene i 5 minutter før du damper av dem (helt ut vannet og setter dem på platen i et par minutter til vanndråpene er helt borte). Legg de i en liten ildfast form og vend de i olivenolje og godt med salt og pepper. Bak dem i ovnen i 20 minutter før du trykker dem litt ned slik at skallet sprekker litt. Bak dem videre i 5 minutter.
Legg laksefileten i en annen ildfast form med skinnsiden ned og dryss over litt salt. Bak i ovnen i ca 15 minutter sammen med potetene (poteter og laks samtidig i ovnen)
Rør sammen creme freishe, sukker, sennep, eddik, olivenolje, dill og salt og pepper. Kutt eplene i passe store terninger og vend inn. Rett før servering vender du inn potetene.
Server bakt laks med kremet eple- og potetsalat.
Vel Bekomme!
10. november 2016
Fisk og Skalldyr