Svinemedaljong med Bacon, Kremet potetsalat og Squash

5. juli 2012

Kjøtt, Middag, Svin

Deilig sommergrillmat!

Grillmat smaket alltid godt, og ofte er dette er rask og lettvindt måte å tilberede mat på. Her får du oppskriften på en rask middag med en kjempegod potetsalat til. Potetsalaten har jeg fått veldig mye skryt av, og blir ofte laget som tilbehør til både kylling og kjøttretter hos oss.

Til to store og en liten trenger du:

  • ca 400 g indrefilet av svin
  • 5 lange remser bacon u/svor
  • sort pepper
  • 1/2 grønn squash og litt grønn salat

Kremet potetsalat:

  • 300 g små nypotet
  • 1 stilk vårløk
  • 1/3 grønt eple – Granny Smith
  • 25 g sylteagurk – grovhakket
  • 2 ss lake fra sylteagurkene
  • 1 dl creme fraishe
  • 30 g majones
  • 1 ts eddik
  • 1 ts dijon sennep
  • 1 liten neve dill
  • sort pepper
  • maldonsalt
  • Hold av litt av dillen til servering

Gni indrefileten inn med sort nykvernet pepper og del den 5 medaljonger. Surr en baconstrimle rundt hver av de og legg de på et fat klart til grilling.

Potetsalaten lager du ved å koke potetene møre og la de dampe av seg etter at du har helt av vannet. La de avkjøle seg litt. Kutt vårløk i ringer og eplet i små biter. Bland sammen alle ingrediensene til potetsalaten og vend inn potetene til slutt.

Kutt squashen i staver og bland med litt annen grønn salat. dryss salaten med litt olivenolje og maldonsalt.

Når salatene er klare legger du svinemedaljongene på grillen og griller de i ca3-4 minutter på hver side.

Server grillede svinemedaljonger med kremet potetsalat og squash.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply