Grillspyd med urtemarinert Svinefilet og Potetsalat

10. juli 2013

Svin

Dette er en enkel og delikat sommermiddag med kjente og gode smaker. Marinaden til svinefileten er enkel og basert på timian og basilikum, men her kan du jo bruke de urtene du har tilgjengelig eller eksperimentere med egne smaker om du vil. Denn oppskriften gir deg en sikker rett med smaker som de fleste liker:) Hvis det er barn som skal være med å spise kan det være lurt å la barnet lage sitt eget spyd – kanskje spiser det mer grønnsaker når de har laget det selv:) Om du lager potetsalaten selv eller kjøper en ferdigvariant er opp til deg og tiden du har til rådighet, men det er selvfølgelig det beste å lage den selv. Du kan godt lage den dagen i forveien.

Til to store og en liten trenger du:

  • 5-6 grillspyd
  • 500 g svinefilet i biter
  • 1/2 rødløk i båter
  • gul paprika
  • tomater
  • avocado
  • (evt. pølser om barna heller vil ha det)

Marinade:

  • 1/5 dl solsikkeolje
  • 1,5 ss hvitvinseddik
  • 1,5 ss hakket timian
  • 1,5 ss hakket basilikum
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper

Potetsalat:

  • 300 g små nypotet
  • 1 stilk vårløk
  • 1/3 grønt eple – Granny Smith
  • 25 g sylteagurk – grovhakket
  • 2 ss lake fra sylteagurkene
  • 1 dl creme fraishe
  • 30 g majones
  • 1 ts eddik
  • 1 ts dijon sennep
  • 1 liten neve gressløk
  • sort pepper
  • maldonsalt
  • Hold av litt av gressløken til servering

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg bitene av svinefilet i et ren plastpose og hell marineden ned i posen. Vend kjøttet godt sammen med marinaden og legg den til marinering i ca 1 time.

Potetsalaten lager du ved å koke potetene møre og la de dampe av seg etter at du har helt av vannet. La de avkjøle seg litt. Kutt vårløk i ringer og eplet i små biter. Bland sammen alle ingrediensene til potetsalaten og vend inn potetene til slutt. Sett den eventuelt i kjøleskapet til neste dag. Legg på litt frisk gressløk før servering.

Tre grønnsaker og svinefilet på grillspydene og grill de på middels varme til kjøttet er gjennomstekt. Vend de relativt ofte så de ikke blir brent.

Server grillspyd sammen med potetsalat og nyt sommeren!

Vel Bekomme!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply