Lars-Erik har vært på Vinkurs! – det vil komme dere lesere til gode!

27. februar 2012

Diverse

 

Bilde hentet fra http://vinforedrag.no

I slutten av januar var Lars-Erik på vinkurs gjennom gjennom In Vino Veritas. Han har lenge snakket om at han ønsker å lære mer innen dette feltet, og synes det er en spennende verden av både smaker og lukter som han ønsker å både sette ord på og kombinere sammen med mat. Derfor fikk han dette Basis vinkurset til jul og tilbakemelingen han kom med etter kurset var at “dette vil jeg lære mer om”. I tillegg til vinkurset fikk han en bok hvor han kunne lese om de forskjellige mest kjente vindistriktene i både den gamle og nye verden, og nesten hver kveld i hele januar har han sittet med denne boken i fanget og lest. Etter kurset har han satt seg inn i vinkompendiet og “vinhjulet” fra kurset, og blindtestet meg på forskjellige lukter, så det er tydelig at han er interessert og ønsker å lære mer. Han har nå meldt seg på et nytt vinkurs gjennom Kulinarisk Akademi ved Toralf Bølgen, og allerede imponert meg med gode vinvalg til retter jeg har servert.

Det som er så fint med Lars-Eriks vininteresse og min egen matinteresse, og vår felles lidenskap for den gode mat- og vinopplevelsen er at vi begge ser på måltidene som noe spesielt. Vi smaker, beskriver og opplever sammen, og det er utrolig hyggelig. Alle måltidene er naturligvis ikke slik, vi kjenner også på tidsklemma i hverdagen og må ha kjappe middager som de fleste andre småbarnsfamilier. Selv om også hverdagsmiddagene får en ekstra omtanke om både smakssammensetninger, konsistens og presentasjon, er det helgemiddagene jeg primert tenker på i det jeg skriver ovenfor. De middagene hvor du åpner en flaske vin som får luftet seg en stund før den skal nytes, og hvor begge står på kjøkkenet og lager mat sammen. De gangene matopplevelsen begynner ved grytene på kjøkkenet og avsluttes med en god dessert.

Det er til disse middagene Lars-Erik etterhvert vil legge ut vinanbefalinger til rettene som blir lagt  ut her. Vi må bare teste kombinasjonen selv først;)

Har du også lyst å bli god på vin? Gå inn på lenkene ovenfor og se når du kan melde deg på kurs.

,

No comments yet.

Leave a Reply