Lars-Eriks matuke!

23. august 2013

Diverse

Uken etter at Iver kom til verden var det min kjære mann som fikk ansvaret for middagen og i dette innlegget vil jeg vise dere hvor flink og kreativ han var. Det er tydelig at han har satt pris på at det meste blir laget fra bunnen av og valgte å gjøre det samme selv – til tross for at dette var en uke hvor tiden bare fløy avgårde med bleieskift, barnehagehenting- og levering, amming og i det hele tatt å komme inn i nye rutiner med vårt nye familiemedlem. Jeg er veldig stolt av Lars-Erik og hvordan han gikk inn i rollen som tobarnsfar. I tillegg viser han seg her altså som en superkokk som vartet oss opp med sunne og gode middager. Oppskriftene til rettene han lagde fant han stort sett på bloggen min, med en god dose improvisasjon innimellom – derfor linker jeg til de oppskriftene som ligner mest. Så kan jo du også improvisere og bruke fantasien om du ønsker når du lager din middag:)

En av de første dagene lagde han Ost- og Skinkehorn. Disse skal jeg ikke ta æren for, for disse lagde han helt på egen hånd og smakte kjempegodt. Jeg linker likevel til min versjon som er ganske lik så du har en oppskrift. I tillegg til det fyllet jeg brukte hadde han rødløk inni – kjempegodt!

 

 

 

 

Nakkekoteletter med bakt potet og mais var også en super middag. Her tar potetene litt tid i ovnen men resten lages i en fei på grillen. Kotelettene og maisen saltes og peppres og grilles på hver side. Salaten består av bladsalat, tomat og en vinagrette av olje og balsamico. Potetene smøres med olje og bakes i ovn på 200 grader i ca 45 inutter.

 

 

 

Spaghetti Bolognese – en klassiker som alltid smaker godt!

 

 

 

 

Pastasalat med Kylling og Fetaost. Denne salaten smakte veldig godt og kan varieres slik du vil. Jeg linker til en lignende oppskrift jeg har bare at jeg har brukt sprøstekt spekeskinke.

 

 

 

 

Urtemarinert ytrefilet av svin med bakt potet og salat var også en veldig god middag. Det ble mye grilling denne tiden siden det var så fint vær, og det gir jo kjøttet en så utrolig god smak. Fremgangsmåten her er ganske lik den som er beskrevet ovenfor under nakkekotelettene. Marinaden til svinefileten består av olje, urter, sitronsaft, salt og pepper. Bruk din favoritturt:)

 

 

 

Med dette innlegget vil jeg bare si takk til min kjære mann som sørget for å få i oss god mat denne perioden:)

 

 

No comments yet.

Leave a Reply