Horn med Ost og Skinke

25. september 2012

Gjærbakst, Småmat og Snacks

God baking!

Her får du oppskriften på klassiske horn fylt med ost og skinke. Disse er perfekte å legge i matboksen til barna – du tar de bare opp fra fryseren på morgenen så tiner de i matboksen frem til lunsj. Du fyller de naturligvis med det du vil , men hos oss er i alle fall den klassiske kombinasjonen av ost, skinke og litt tomatsaus den største suksessen hos Mali:)

Til ca 12 horn trenger du:

  • 500 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvetemel
  • 1 ss smør
  • 3,5 dl melk
  • 25 g fersk gjær (evt. 1/2 pose tørr)
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • valmuefrø til topping (kan sløyfes)

Fyll:

  • 100 g kokt skinke i biter
  • 100 g revet hvitost
  • litt tomatpesto eller ketchup e.l.

 

Ferdig eltet deig før heving

Smelt smør og tilsett melken litt etter litt til blandingen er ca 37 °C. Rør ut gjæren i væsken. Bland halvparten av melet med salt og tilsett væsken og egget. Rør godt og tilsett resten av melet til du har en fin og smidig deig. Elt godt for best mulig resultat. Sett til heving under plast i ca 1 time.

 

 

 

Del hver av de to emnene i seks deler

Del deigen i to og kjevle hvert emne til en sirkel på ca 30 cm i diameter. Del deigbunnen i seks kakestykker og legg litt fyll på den bredeste delen. Rull sammen og form til horn. Det kan av og til lønne seg å dra litt i den spisse enden for å få hornene til å forme seg fint. Sett til etterheving på et bakepapirkledd stekebrett. Gjør dette med resten av deigen. Etterhev i 30 minutter.

Stek hornene i ovnen på 225 °C i ca 10 minutter. Ta de ut etter 5 minutter, pensle med egg eller melk og dryss valmuefrø på og stek videre i 5 minutter, eller til de er gylne og fine.

Avkjøl på rist.

Legg de i fryseren mens de fortsatt er litt lunkne for at de skal beholde liutt mer fuktighet til du tar de opp igjen.

God baking!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply