Lars-Erik svinger seg på kjøkkenet og lager en skikkelig god tomatsalsa med chilli og koriander. Den ble laget en fredagskveld når vi som vanlig meksikansk mat, og denne gangen var det quesedillas som sto på menyen. Denne salsaen kan fint erstatte, og er ikke minst en mye mer spennende variant av salsaen vi kjøper på glass og som mange av oss bruker til taco. Så hvis du har tid til å kose deg litt ekstra med matlagingen en kveld anbefaler jeg at du prøver denne salsaen. Den er rett og slett kjempegod!
Til en porsjon tomatsalsa trenger du: (nok til to personer)
7 mellomstore tomater
- 1/2 rødløk
- 2 røde chilli
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss frisk finhakket koriander
- 1-2 ss olivenolje
- limesaft fra 1/2 lime
- salt og pepper
Vask tomatene og ta av skallet på 4 av dem på følgende måte:
Skjær et kryss i skallet over stilkfestet og legg tomaten i varmt vann
Hold tomaten under iskaldt vann og skallet vil være lett å få av
Slik ser tomaten ut etter at skallet er av
Ta ut den bløte innmaten og frøene på de tre tomatene med skall og kjør med en stavmikser sammen med chilli, hvitløk, limesaft og olivenolje. Finhakk rødløken og bland inn. Ta ut innmaten på de fire skrellede tomatene og hakk tomatkjøttet i passende små biter. Bland tomatene og korianderen inn i salsaen og smak til med salt og pepper.
Vel Bekomme!
Tips! Prøv denne salsaen til Burritos eller Quesedillas med kylling.
Tilbaketråkk: Quesadillas med Kjøtt og Chilli | MariannMat
Tilbaketråkk: Lars-Eriks fantastiske Guacamole | MariannMat
Tilbaketråkk: Taco – enkel eller avansert, det bestemmer du selv! | MariannMat
Tilbaketråkk: Burritos | MariannMat
Tilbaketråkk: AdventsTaco med Kylling | MariannMat
Tilbaketråkk: Hjemmelaget kebab | MariannMat
Tilbaketråkk: Nachos | MariannMat
Tilbaketråkk: Fylt Paprika med Tacokjøtt og Mangosalsa | MariannMat
Tilbaketråkk: Tacopannekaker | MariannMat