4-årsfeiring på forskudd!

4. juli 2013

Diverse

Bursdagsjenta ar veldig fornøyd med Tingelingkaken sin.

Vi bestemte oss for å invitere barna fra barnehagen til 4-årsbursdag på forskudd i år, både fordi Mali har bursdag i fellesferien og de fleste da er på ferie, og fordi “lillebror” er ventet rundt 22. juni så da er det greit å få unna den mest “hektiske” bursdagen før han kommer:) (Han kom til verden 6 dager etter feiringen, og før jeg fikk ut dette innlegget…;) Mali ønsket seg Tingelingkake i år så det fikk hun, og det var mange store øyne rundt bordet da kaken kom. Så var det “slurpegelè” som seg hør og bør skal spises med sugerør i et barneselskap;) Ellers var det bare pølser og frukt, og jeg må si at jeg er helt imponert over kapasiteten til de små i slike selskaper. Ofte er mange ganske småspist til vanlig, men når det er mange som skal “kjempe” om godsakene så vekkes liksom urinstinktene i de små og da tar det ikke lang tid før både fruktskålen og godteriskålen er tom…

Mali hadde gledet seg til denne dagen og visste godt hvilken kjole hun ville ha på seg da hun og Lars-Erik kom hjem før de andre barna etter barnehagen. Den var “tingeling-grønn”. Hun hadde også bestilt grønn krone så det er nok en fargebevisst frøken som vokser opp her hos oss.

Syv sultne barn!

Slurpegelè

Å arrangere slike barneselskaper er jo like gøy, om ikke enda morsommere, enn å ordne til for vanlige selskaper, og i år var det ekstra gøy å se den genuine gleden hos Mali både i forkant, under og etter selskapet – og det er jo den gleden det er så gøy å ta del i. Forventninger og tanker hun har når hun snakker om hvem som kommer og hva som skal skje, gleden hun har når hun hopper og danser rundt for hver gave hun pakker opp, og praten vi har på sengekanten etter selskapet når hun har lagt seg. Dette er øyeblikk jeg forsøker å ta godt vare på for tiden går like fort som barna vokser – så denne tiden må nytes!

 

Tingelingkaken

Da de kom ble det servert frukt og når alle barna hadde kommet satte de

seg til bords og fikk servert pølser. Så ble det bursdagssang og gelè med vaniljesaus og tingelingkake til dessert. Selve kaken var sjokoladekake (den mamma pleide å bake til oss da vi var små) fylt med rabarbra- og vaniljekrem. Det virket som både Mali og de andre var fornøyd med serveringen:) Så var det lek etter middagen og litt is og seigmenn til slutt – utrolig hva man rekker på et par timer!

Barnebursdagen var vel overstått og Mali la seg nybadet og fornøyd i tingelingsengetøyet sitt – hun sovnet på 2 minutter:)

Puh!

,

No comments yet.

Leave a Reply