Mali fylte 3 år i juli og for at vi skulle få til en feiring med noen av jentene i barnehagen tjuvstartet vi feiringen før ferien. En av fristelsene på feiringen var disse muffinsene laget med tropisk fruktjus, en syrlig ostekrem og en luksusseigmann under parasoll for å få frem sommerfølelsen i både barna og de voksne. Disse er raske å lage, og hvis du gjør som oss og feirer rett etter barnehagen kan du bake muffinsene kvelden før. Glasuren blandes også kvelden før så bruker du 5 minutter på pyntingen før barna kommer.
Til 12 mellomstore cupcakes trenger du:
- 275 g hvetemel
- 4 ss maizenamel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 5 eggehviter
- 1.75 dl tropisk fruktjus
- 350 g sukker
- 175 g romtemperert smør
- 12 muffinsformer + gjerne et muffinsstekebrett
- seigmenn og parasoller til pynt
Glasur:
- 1 beger philadelphiaost naturell
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts sitronsaft
- 4 ss melis
Sett ovnen på 180 °c. Gjerne varmluftsfunksjon.
Bland sammen hvetemel, maizena, bakepulver, vaniljesukker og salt og sikt blandingen. Ha alt i en kjøkkenmaskin med eltekniv. Tilsett sukker og bland sammen til en jevn blanding.
Bland sammen fruktjus og eggehviter i en annen beholder og la det stå.
Bland romtemperert smør i terninger i melblandingen og bland godt på lav hastighet. Tilsett eggehvite- og jusblandingen litt etter litt mens maskinen går på lav hastighet. Når du har en jevn røre fyller du muffinsformene ca 3/4 fulle og steker i ca 15-20 minutter.
Avkjøl muffinsene på rist. Hvis du skal pynte de dagen oppbevarer du de i plast når de har avkjølt seg.
Rør sammen glasuringrediensene til en jevn og klumpfri masse. Fordel glasuren utover muffinsen ved hjelp av en sprøytepose. Pynt med parasoll og seigmann.
God Sommer!
Trackbacks/Pingbacks
[…] Hvis du vil se flere bursdagstips kan du ta en titt på Knertenkringlen eller Tropiske Cupcakes […]