Bananmuffins med Sjokolade

Dette er en enkel og kjempegod muffins som garantert faller i smak hos både store og små. Sjokoladeglasuren er min absolutte favorittglasur, og det er kanskje ikke så rart siden det er samme glasur som min mor har brukt på sin helt spesielt gode sjokoladekake.

Disse ble laget til bursdagsselskap til Harald, som er nevøen til Lars-Erik, og de ble en stor suksess. De er kjappe å lage og har få ingredienser, så disse har du tid til å lage både i hverdagen og i helgen:)

Til 12 muffins trenger du:

  • 250 g hvetemel
  • 50 g smeltet smør
  • 150 g sukker
  • 2 bananer
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Mamma`s Sjokoladeglasur:

  • 250 g melis
  • 50 g margarin
  • 2-3 ss kokt kaffe
  • 1 ts kakao
  • 1 ts vaniljesukker
Skru ovnen på 180 °C på varmluftsfunksjon hvis du har. Det er ikke nødvendig for et godt resultat, men de kan bli litt mer luftige med dette.

Mos bananen med en stavmikser og bland inn smeltet smør og egg. Bland vaniljesukker, bakepulver, mel og sukker, og sikt dette inn i røren. Bruk en slikkepott og rør inn.

Fordel røren i muffinsformer til de er ca halvfulle. Bruk dobble muffinsformer hvis du ikke har muffinsbrett slik at de ikke siger utover. Stek muffinsen i ca 10 minutter og avkjøl på rist.

Imens muffinsene steker lager du glasuren. Smelt smør og bland alle ingrediensene sammen med smøret i kjelen. Den skal stå og avkjøles i kjelen mens muffinsene avkjøles, så den blir litt tykkere enn det kan virke som med en gang.

Hvis du vil lage et mønster med glasuren som på bildet ovenfor, kan du justere tykkelsen med mer melis eller mer kaffe. Ha glasur i hjørnet på en liten plastpose, klipp hull i hjørnet og dekorer muffinsen slik du vil.

Vel bekomme!

15 tanker om “Bananmuffins med Sjokolade

      1. Gina

        Hei!

        Veldig gode og saftige muffins:)

        Ikke behov for ekstra væske. Deig var ganske flytende.

        Jeg forsøkte denne oppskriften i går. Når jeg fulgte oppskriften ble det litt for kort steketid. Jeg ville sagt mellom 15-20 min steketid, men det vil vel variere fra ovn til ovn. Mine ble ikke stekt godt nok på toppen. Slik at når jeg sjekket med strikkepinne om de var nok stekt, så var de ferdige i bunn, men ikke på toppen.

        Jeg tok halvparten med sjokolade og halvparten uten. Det virket som det som fikk sjokoladebiter i seg trengte litt lenger steketid.

        Svar
  1. Julianne

    Blir ikke dette en veldig tykk deig?
    Virker som at det er lite væske :S

    Men fikk veldig lyst til å prøve! 😀

    Svar
    1. mariannmat Innleggsforfatter

      Hei, jo deigen blir tykk og du må hjelpe deigen litt ned i formene. Du får noen litt kompakte og fyldige muffins, som jeg synes er godt når de har kraftige smaker som banan og sjokolade. Du kan jo eventuelt justere med mer veske hvis du liker de litt luftigere.
      Hilsen Mariann

      Svar
  2. tuppelina82

    både såg og hørtes gode ut, men bruker du veldig modne bananer (på det trinnet hvor de straks er helt brune og overmoden) eller bare ‘butikk modne’? håper du forstår hva jeg mener 🙂

    jeg har brukt en del banan i kake, og da alltid brukt veldig modne bananer siden jeg synes at det gir best både smak og lukt. men har generellt lite erfaring med muffins, så vet ikke om det er på samme måte med dem…

    Svar
    1. mariannmat Innleggsforfatter

      Hei, Jo jeg er helt enig med deg. Det er best å bruke de bananane som er godt modne og som har mest sukker i seg. De er også lettere å mose med stavmikser.
      Hilsen Mariann

      Svar
  3. Tilbaketråkk: Halloweenfest i helgen? – her er forslag til 3-retters meny med “knask” til kaffen | MariannMat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *