Har du lyst på en seig og god brownies med nøtter og sjokoladebiter? Denne ble laget i forbindelse med min samboers avslutning i sin gamle jobb, hvor han spurte om jeg ville lage en avslutningskake han kunne ta med på jobben. Og når han spør om kake er det som oftest denne browniesen han mener. Jeg har prøvd mange oppskrifter og har erfart at det er små marginer mellom en for lite stekt kake og en som er for mye stekt. Vi vil gjerne ha den sprø rundt, og seig og nesten rennende i midten. Denne oppskriften er resultatet av vår søken etter den perfekte brownies, og den anbefales på det sterkeste.
Til en kake som på bildet (25 x 25 cm) trenger du:
- 200 g smør
- 100 g mørk kokesjokolade
- 3 toppede ss kakaopulver
- 4 egg
- 2 dl sukker
- 1,5 ss vaniljesukker
- 2,5 dl hvetemel
- 50 g hakket lys kokesjokolade
- 50 g hakket mørk kokesjokolade
- 50 g hakkede mandler
- 100 g peanøtter
Pynt:
- 3 jordbær
- 10 blåbær
- vaniljekrem
Smelt smøret på svak varme og dra kjelen bort fra platen. Skjær opp sjokoladen i små biter og ha i det speltede smøret og rør inn. Rør inn kakaopulveret med en slikkepott. Kakk oppi ett og ett egg og rør godt imellom. Ha oppi de tørre ingrediensene og rør til en jevn deig. Ha deigen i en smurt kakeform og strø nøtter og sjokolade over. Stek i over-undervarm på 180 °C i 15 minutter. Husk at det kan variere fra ovn til ovn så stikk gjerne en kakepinne i kaken etter 10 minutter for å sikre at midten er fin og flytende.
Avkjøl kaken og sett den så i kjøleskapet til den skal nytes.
Tips! Skal kaken nytes varm bør den steke litt lengre for å unngå at den renner på midten. Det er avkjølingen som gjør at den får den seigheten jeg snakker om. Husk også at med steketiden ovenfor kan den ikke deles opp i serveringsstykker på forhånd, det er meningen at man skal forsyne seg fra kakefatet og «skrape» til seg sin del av kaken.
Vel bekomme!
30. september 2011 at 15:42
Bra blogg! Det er Magne fra VG her. Jeg har valgt ut innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så deler jeg det kanskje der også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no
1. oktober 2011 at 15:14
Takk denne skal jeg prøve 🙂
Mulig jeg bytter sukker med sukrin og en annen type mel en hvete.
2. oktober 2011 at 20:45
Hei Carl-Erik. Ja, gjør det og skriv gjerne om hvordan resultatet ditt ble. Hilsen Mariann.
1. oktober 2011 at 16:00
Må pröves…..
Takk for oppskriften :))
2. oktober 2011 at 20:44
Bare hyggelig! Hilsen Mariann.
1. oktober 2011 at 17:18
Denne gleder jeg meg til å teste ut. Jeg elsker Brownies, men har ikke noen stjerneoppskrift.. Så da skal denne testes. Takk!
2. oktober 2011 at 20:44
Hyggelig å høre! Dette er i alle fall min favoritt:)
1. oktober 2011 at 23:11
Svarte jeg har jo bare 9 blåbær, neida ;D
2. oktober 2011 at 20:52
Hehe, ja da må du nok anskaffe en til…;) Ha en fin kveld:)
7. desember 2011 at 01:03
Jeg har lenge vært på jakt etter den beste brownien, og ser på meg selv som en ekstremt kravstor sjokoladeelsker som aldri har funnet akkurat hva hun leter etter. Denne er helt klart soleklar favoritt så langt i jakten. Den er faktisk så godt at kanskje jakten stopper for en goood stund!
5. januar 2012 at 21:18
Hei Anette! Så hyggelig å høre! Både jeg og min kjære samboer er også ekstremt kravstore når det kommer til sjokolade, og spesielt da brownies. Den skal være akkurat passe seig og klissete, og det gjør ingenting om man må skrape den av kakeformen;) Denne har jeg laget mange ganger etter at jeg gjennom mye prøving kom frem til den optimale browniesen, i alle fall slik vi vil ha den.
Hilsen Mariann!