Marshmallows har blitt en gjenganger hos oss og i anledning Eira sin navnefest i høst lagde jeg disse rosa sukkerputene:) Velg farge ut fra hvilken anledning du skal feire, her ser du eksempel på de lyseblå jeg lagde til Ivers navnefest for 3 år siden. Oppskriften nedenfor er akkurat den samme som de lyseblå.
Til en porsjon (2 krukker som på bildet) trenger du:
- 2,5 dl kaldt vann
- 400 g sukker
- 1 pakke gelatin (25 g)
- 2,5 dl lys sirup
- en klype salt
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts fargepulver (får kjøpt på panduro eller bakespesialister. Kan sløyfes og du får fine hvite marshmallows)
- melis
Ha 1,5 dl av vannet i en kjøkkenmaskin eller foodprosessor med visp og strø gelatinpulveret i vannet.
Ha den siste dl av vannet i en kjele og tilsett sukker, sirup, salt og vaniljesukker. Varm opp blandingen mens du rører til sukkeret er oppløst.
La blandingen koke opp og vent til den måler ca 120 °C. Tilsett blandingen i en stråle i gelatinen mens foodprosessoren går på lav hastighet. Skru opp hastigheten og la maskinen gå til du har en tykk masse. Tilsett fargepulver til ønsket farge.
Nå kan du enten putte blandingen i en sprøytepose og forme små topper eller så kan du gjøre som meg å helle hele blandingen i en bakepapirkledd form og la de stivne der i romtemperatur.
Når blandingen har stivnet strør du et lag med melis på kjøkkenbenken og legger marshmallowsen over, og drar av bakepapiret.
Lag en skål med melis. Skjær marshmallowsen i ønsket form og vend de i melisen.
Legg melisbitene på et bakepapir til du er ferdig. Oppbevares i en tett beholder i romtemperatur i opp til 2 uker.
Kos deg med bakingen og lag gjerne litt ekstra som du kan gi bort i gave:)
13. november 2016
Kaker og Søtsaker, Småmat og Snacks