Denne desserten består av et iseksperiment og en safe eplepai. Kombinasjonen av eple, kanel og vaniljesmak i butterdeig, sammen med myk bailiesis var kjempegod og passer utmerket som en søt avslutning til en bedre middag.
Til en stor / seks små eplepaier trenger du:
Paibunn:
- 250 g hvetemel
- 200 g smør
- 90 g melis
Fyll:
- Vaniljekrem
- 3 røde epler
- 2 ss lønnesyrup e.l.
- kanel og sukker
Bland mel og melis og smuldre inn smøret til en deig. trykk deigen utover paiformen. Ha vaniljekremen i bunnen. Skrell eplene og del de i båter og legg de over vaniljekremen. Ha over syrup, sukker og kanel, og sett paien i ovnen på 180 °C i ca. 15 min.
Til en stor skål bailiesis trenger du:
- 6 egg
- 150 g sukker
- 3 dl melk
- 1,5 dl kremfløte
- 1 dl bailies
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha melk og fløte i en gryte og kok såvidt til du ser små bobler i kanten på kjelen. Rør godt og hell blandingen i eggedosisen mens du hele tiden rører.
Ha blandingen i en kjele og kok den over lav varme til tykkner. Den er tykk nok når den etterlater en stripe når du drar en skje gjennom den. Rør hele tiden med en treskje.
Hell blandingen i en frysebeholder og avkjøl. Sett den i fryseren. Etter ca 2 timer tar du den ut, rører inn bailiesen før du fryser isen igjen.
Server desserten med rusiner og vanilje- eller jordbærsaus.
Tips! Man kan tilsette den smaken man vil i denne kremisbasisen. Prøv for eksempel med lime, bringebær eller cognac.
Vel bekomme!
11. juli 2011
Dessert, Kaker og Søtsaker