Hvis du trenger en rask og god dessert er smuldrepai et veldig godt alternativ. Her er en høstinspirert pai med bruk av både plommer, epler og lønnesirup. Litt kanel løfter smaken et ekstra hakk og servert sammen med vaniljeis blir dette en kjempegod dessertopplevelse.
Til en stor pai (ca 30 cm) trenge du:
Paideig:
- 100 g hvetemel
- 100 ss sukker
- 100 g smør, romtemperert
Fyll:
- 2 røde epler
- 6 storeplommer
- 5 ss lønnesirup
- 1 ss sitron
- 2 ts sukker
- 2 ts kanel
Smuldre sammen ingrediensene til deigen, legg i plast i kjøleskapet i 30 minutter.
Kutt epler og plommer i grove biter, husk å fjern kjernen. Ha fruktbitene i en paiform og vend inn lønnesirup og sitron. Dryss sukker og kanel over. Forstek i ovnen på 170 grader i ca 10 minutter. Ta ut og smuldre over paideigen og stek videre i ca 10 minutter til, eller til paideigen er sprø og gyllen.
Vel Bekomme!
19. oktober 2016
Dessert