Det er sesong for plommer og aprikoser og disse får du nå kjøpt i mange farger og varianter. Her får du oppskriften på en kjempegod chutney laget på disse små godsakene som passer ypperlig til ostekvelder utover høsten:)
- 4 store røde plommer
- 2 gule aprikoser
- 1/2 dl vann
- 1/2 dl brunt sukker
- 2 stjerneanis
- 2 ss sitronsaft
Fjærn stenen fra plommene og aprikosene og del de i passe biter. Ha de i en kjele sammen med vann, sukker, sitronsaft og anis. La det småkoke i ca 30 minutter. Fjærn anisene og hell syltetøyet på rene og tørre glass. Skru på lokket og la de bli kalde på kjøkkenbenken. Oppbevares i kjøleskap i ca 2 måneder. Tilsett konserveringsmiddel hvis du skal oppbevare den lengre.
Server plomme- og aprikoschutney til en brie og for eksempel loff med rosiner, valnøtter og tranebær. Eller prøv den til en indisk rett:)
Tips: Ta vare på små glass som du har kjøpt for eksempel chutneyer og pesto i og bruk de til sine egne godsaker:)
Vel Bekomme!
29. september 2012
Frukt og bær