Parmapizza med Pinjekjerner, Mozzarella og Pesto

11. juli 2011

Pizza

Dette er en stor favoritt og inspirasjonen kommer fra en pizza vi spiste på Olivia tidligere i år. Ingrediensene er for øvrig klassiske i det italienske kjøkken og denne kombinasjonen er ikke sjelden å se på en pizzameny. Pizzaen på Olivia var uansett så god at vi måtte prøve å lage den hjemme, og det ble ikke siste gang…

Til en stor pizza trenger du:

Bunn:

  • 25 g gjær
  • 1,25 dl lunkent vann
  • 1 ss olivenolje
  • 3-4 dl hvetemel
  • en klype salt

Fyll:

  • 1 liten boks tomatpuré
  • 200 g fersk mozarella
  • 100 g parmaskinke
  • 10 små tomater
  • 1/2 liten rødløk
  • 3 ss basilikumpesto
  • 3 ss pinjekjærner
  • noen topper fersk basilikum

Lag bunnen ved å blande sammen vann og gjær, og tilsett de tørre ingrediensene til du får en fin deig. La den hvile i ca 30 minutter.

Kjevle ut deigen og legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Smør tomatpuré utover bunnen og legg tomatskiver og løk i strimler over. Legg på skiver av mozzarella og parmaskinke og sett inn i ovnen på 275 °C i 7-8 minutter. I mellomtiden rister du pinjekjerner i en stekepanne til de er litt brune. Dryss pinjekjerner på den ferdige pizzaen og legg på noen klatter med basilikumpesto. Pynt med fersk basilikum.

Tips! Hvis du vil kan du godt legge parmaskinken på etter at du har stekt pizzaen.

Vel bekomme!

,

No comments yet.

Leave a Reply