Vinterpizza med Spekeskinke og Klementin

18. desember 2011

Pizza

Har du lyst på en pizza med tykk og saftig bunn, som er litt annerledes enn du kanskje er vant til? Da bør du prøve denne! Denne pizzaen er relativt rask å lage og ikke noe av fyllet trenger å bearbeides før det legges på pizzaen. Eventuelle rester kan også fint fryses til en kjapp middag eller lunsj en senere dag.

Til en stor pizza trenger du:

Bunn:

  • 25 g gjær
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 1 ss olivenolje
  • 4 dl hvetemel
  • en klype salt

Fyll:

  • 100 g spekeskinke
  • 4 ss tomatpuré
  • litt tomatsaus eller hakkede tomater
  • 2 små tomater delt i to
  • 1/2 rødløk
  • en liten neve rødkål
  •  liten neve valnøtter
  • frisk timian
  • 200 g revet hvitost
  • 1 klementin

Lag pizzadeig ved å blande ut fersk gjær med vann eller tørr gjær med hvetemel, og bland alle ingrediensene til en myk og smidig deig. La den heve i ca 20 minutter før du kjevler den ut til en stor firkantet pizzabunn. Legg bunnen på et bakepapirkledd stekebrett.

Smør utover tomatpuré og tomatsaus. Strø over revet hvitost. Kutt løk, tomater og rødkål og legg det på pizzaen. Legg på noen valnøtter og mandarinbåtene. Kvern over litt salt og pepper før du setter pizzaen lavt i ovnen på 250 °C i 12 – 15 minutter.

Server kjempegod vinterpizza med frisk timian på toppen.

Vel Bekomme!

, , , , ,

2 Responses to “Vinterpizza med Spekeskinke og Klementin”

  1. Day in to Night Says:

    Åå, nå har jeg kommet til himmelen!. Gud for noen flotte matretter,, Tror jeg får en fornøyd mann,, når jeg prøver disse ut. De ser jo helt fantastiske ut. – i munnen. ! 🙂

    Reply

Leave a Reply