CognacTrøffler

21. desember 2011

Kaker og Søtsaker

Sjokoladekonfekt er noe av det beste jeg vet og disse er litt ekstra eksklusive med cognacsmak. Tidligere i desember laget jeg Baylieskonfekt siden jeg er veldig glad i den smaken, men da ble det ganske raskt lagt inn et ønske fra min kjære at han gjerne vil ha cognackonfekt også, og da må han jo få det. Her har du oppskriften på enkle, raske og kjempegode sjokoladetrøffler med cognacsmak, dekket med kakao og melis.

 

 

Til ca 20 kuler trenger du:

 • 100 g mørk sjokolade
 • 25 g lys sjokolade
 • 4 ss cognac
 • 50 g kokosmasse
 • 25 g brødsmuler
 • 5 ss melis
 • melis og kakao

Smelt mørk og lys sjokolade i vannbad. Rør til all sjokoladen er smeltet. Bland inn cognac og rør godt. Bland inn kokosmasse, brødsmuler og melis. Du skal nå ha fått en seig og fast masse. Du mp jobbe litt for å blande det godt på slutten, så fast skal det være. Rull små kuler i håndflatene dine og legg på et bakepapir på et fat og sett kaldt i kjøleskapet til de har tørket.

Sikt melis og kakao på hvert sitt fat og rull kulene til de er dekket med melis eller kakao. Oppbevar kjølig til servering.

Tips! Dette er en super gaveidé. Putt i cellofanposer, skriv et kort hvor det står “Hjemmelagde Cognactrøffler” e.l og gled en venn!

Vel Bekomme!

, , ,

4 Responses to “CognacTrøffler”

 1. Magne D. Antonsen Says:

  Bra blogg!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  Reply

 2. Fiberbabe Says:

  De så kjempegode ut! =) Jeg prøvde å lage noen lignende kuler her om dagen, men røren ble nok ikke seig nok for når jeg skulle rulle de i hendene ble det baaare klin! Helt umulig å få til.. =(

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. De syv (konfekt)-slagene! | MariannMat - 21. desember 2011

  […]  Husk at du ikke gir disse til barn. Oppskriften på disse finner du her. […]

Leave a Reply