Berlinerkranser

23. desember 2011

Kaker og Søtsaker

Berlinerkranser er av mange sett på som en av de syv slagene man baker til jul. De er som de fleste andre julekaker enkle å lage. Ingredienslisten tar heller ikke fra deg motet, så her er det bare å sette i gang med bakingen.

Til ca 70 berlinerkranser trenger du:

  • 2 hardkokte eggeplommer
  • 2 rå eggeplommer (ta vare på eggehviten)
  • 120 g sukker
  • 225 g romtemperert smør
  • ca 300 g hvetemel
  • pensling: eggehvite og perlesukker

Bland alle fire eggeplommene og tilsett sukker. Bland dette godt sammen. Bland inn mel og smør litt etter litt og kna dette sammen til en jevn deig. Putt deigen i en frysepose og sett kaldt i kjøleskap i 1-2 timer. Gjerne kvelden i forveien hvis det passer best.

Gjør klart to stekebrett med bakepapir og skru ovnen på 180 °C.

Rull lange ca 1 cm tykke pølser av deigen og form små kranser. Bruk en kniv å kutt endene.

 

 

 

Legg kransene på bakepapiret med passe store mellmrom. Pensle kransene med eggehvite og strø over perlesukker med fingrene.

Stek i ovnen i ca 10 minutter og avkjøl på rist.

God Jul!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply