Hjemmelaget sild er noe mange lager til jul, og det er faktisk veldig enkelt. I tillegg er det jo veldig stas å sette hjemmelaget pålegg på bordet til julebrunsj og frokost. I år har jeg laget tomatsild som jeg ble veldig fornøyd med og selvfølgelig vil dele med andre der ute. Så hvis du vil lage en kjempegod tomatsild i år, med smak av laurbær, tomat, dill og løk, anbefaler jeg denne.
- 10 sildefileter
- 1 dl tomatpuré
- 4 ss hvitvinseddik
- 1,5 dl sukker
- 1 dl olivenolje
- 1 rødløk i tynne skiver
- 10 små perletomater i skiver
- 2 laurbærblad
- 1 ss tørket dill
- salt og pepper
Kok opp tomatpuré, eddik, sukker og olivenolje i en kjele. Tilsett skiver av rødløk, tomater og laurbærblad og la det koke i ca 5 minutter. Dra kjelev av platen og avkjøl blandingen helt. Del sildefiletene i passe biter og tilsett i blandingen sammen med dill. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen på et rent syltetøyglass og oppbevar i kjøleskap. Vent et par døgn før du åpner, da blir den best.
Tips! Hvis du kjenner noen som er glad i sild kan du jo knyte en rød sløyfe rundt glasset og gi i gave;)
Vel Bekomme!
Trackbacks/Pingbacks
[…] frø, bær og korn som du blander med yogurt eller melk. Eller lag ditt eget syltetøy eller annet pålegg for å gjøre måltidet ekstra stas. Press din egen jus og kok havregrøt med en deilig bærsaus […]