Dette er en kjempegod oppskrift på sildepålegg til jul. Den er rask og enkel å lage og passer både som pålegg og som en del av et koldtbord. Eller hvorfor ikke gi bort en slik i gave?
- 2 sildefileter
- evt. melk
- 2 ss bodsennep
- 1/2 ss dijonsennep
- 1 ss sukker
- 1 ss hvitvinseddik
- 6 ss rapsolje
- 4 ss lettrømme
- 1 ss frisk dill, finhakket
- salt og pepper
Hvis sildefiletene dine erstore bør du sjekke om det er bein i dem og nappe disse ut med en pinsett. Legg fileten i en beholder med melk et par timer for å redusere noe av saltsmaken. Tørk godt av filetene og del de i passe store biter.
Bland sammen de øvrige ingrediensene og vend inn sildebitene til slutt.
ha sennepssilden på et rent og tørt glass med tett lokk og oppbevar i kjøleskap i inntil en uke.
Server gjerne sennepssild på grovt rugbrød med en frisk kvast dill på toppen.
Vel bekomme!
7. desember 2012
Fisk og Skalldyr, Frokost og lunsj