Fiskepakke fra Middelhavet

10. mai 2012

Fisk og Skalldyr

Dette er en av de raskeste og enkleste grillmiddagene jeg har laget, og jeg ble veldig fornøyd med smakene også. Det tar ca 20 minutter å lage disse og de er både supersunne og spennende på smak. Så hvis du liker middelhavssmaker, torsk, og et lite hint av chilli bør du prøve disse.

Mali, som den siste tiden har vært litt vanskelig å få til å spise fisk, spiste faktisk denne fiskepakken – det skal sies at det hjalp jo å presentere den som “Kaptein Sabeltanns skattepakke”, og hun er jo også veldig glad i oliven, så da var det ikke vanskelig å få henne til å glede seg over denne retten. Vi droppet chillien til henne da, for å legge forholdene til rette for at hun skulle smake på alt sammen.

Til to store og en liten trenger du:

  • 500 g torsk (kjøleskaptemperatur)
  • 3 ss balsamico
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss basilikumpesto
  • 15 sorte oliven
  • 15 store grønne oliven
  • 300 g poteter i biter (amandine e.l.)
  • 15 små tomater
  • 1 grønn paprika
  • saften fra 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • 1/2 rødløk
  • 1 rød chilli
  • frisk basilikum og evt. dill
  • 3 store stykker aluminiumsfolie

Skru på grillen. Sett 3 dyptallerkener på kjøkkenbenken og legg et stykke aluminiumsfolie i hver. Hell balsamico, olivenolje og pesto fordelt på hver folie. Pensle utover i fordypningen. Legg potetbiter, tomater, oliven, paprika, rødløk og torsk i biter i formene. Legg i ønsket mengde chilli. Kvern over salt og pepper, og skvis over sitronsaft. Pakk folien sammen til tre fine fiskepakker, og grill de i ca 10 minutter på middels varme.

Server en fiskepakke til hver og legg over frisk dill og basilikum.

Vel Bekomme!

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply