Frokostkurv fra Melk.no

9. mai 2012

Diverse, Frokost og lunsj

Frokostkurven fra Melk.no kom dagen etter konkurranseavslutning, men jeg har ikke hatt tid til å skirve om den før nå. Den kom i en fin piknikkurv med termofunksjon. Innholdet var variert med frukt, meieriprodukter, et brød og noe grønnsaker.

Jeg ble faktisk veldig glad når produktene ikke utelukkende var av de sunneste variantene, men i stede et fornuftig utvalg av normal vanlig mat. Jeg var muligens litt forutintatt og tenkte at det ville være magerost, skummetmelk, og en lettere utgave av hvitosten, siden hensikten med frokostkonkurransen var å få folk til å spise en sunnere og mer variert frokost. Men når det i stede kom baconost, sjokolademelk, og vanlig hvitost i pakken, ble jeg som sagt glad. For jeg tror mange er for opptatt av å velge de magreste variantene når de skal spise sunt, og på den måten både risikerer å gå glipp av viktige næringsstoffer, og gode smaker og matopplevelser.

Jeg sier ikke at sjokolademelk bør være en del av et sunt kosthold, eller at det er en vare som gir dagen er god næringsmessig start. Det jeg mener er at man bør gi seg selv lov til å spise og drikke matvarer man har lyst på innimellom, og ikke hele tiden nekte seg selv de varene man vet er usunne. Hvis man for eksempel er mye fysisk aktiv kan melkesjokolade være en super energikilde etter en økt. Mange vil helt sikkert argumentere for at en sjokoladeproteinshake er bedre, og det kan det sikkert være, men personlig synes jeg sjokolademelk eller iskaffe er bedre på smak, og jeg velger derfor disse produktene.

Jeg er opptatt av den gode matopplevelsen og at det du putter i munnen skal være laget av rene produkter, og smake og se godt ut. Jeg har også en personlig filosofi om at man ikke må nekte seg noe i matverdenen, siden livet allerede kjennes for kort til å kunne smake på alle gode retter fra hele verden. I stede bør man styre mengdene man spiser av den maten man velger. På denne måten får du lov til å smake på alt, du får en stadig utvidet mathorisont, og du får mange fantastiske matopplevelser.

Når det gjelder frokosten er de fleste av oss vanedyr, men også frokosten kan med fordel varieres. Eksperimenter med å lage din egen frokostblanding av frø, bær og korn som du blander med yogurt eller melk. Eller lag ditt eget syltetøy eller annet pålegg for å gjøre måltidet ekstra stas. Press din egen jus og kok havregrøt med en deilig bærsaus på.

God Frokost!

No comments yet.

Leave a Reply