Her kommer en biffmiddag med litt friskere og syrligere tilbehør for den som vil ha litt variasjon.
Til 4 personer trenger du:
- 600 g indrefilet
- 2 ss smør
- salt og pepper
- 400 g perlepoteter
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
- 2 røde epler
- 1 slangeagurk
- 1/2 dl olivenolje
- salt og pepper
- sitronsaften fra 1/2 sitron
- 3 ss frisk dill
Sennepsvinagrette:
- 1 dl olivenolje
- 1 ss hvitvinseddik
- 0,5 dl soyasaus
- 1 finhakket sjalottløk
- 1,5 ss dijonsennep
- salt og pepper
Sett ovnen på 180 grader.
Forkok potetene i 5 minutter, hell av vannet og damp av i 2 minutter. Legg potetene i en ildfast form og vend de godt inn i olivenolje, salt og pepper. Bak de i ovnen i 20 minutter. trykk de lett ned til skallet sprekker litt og bak videre i 10 min.
Mens du venter krydrer du biffene med salt og pepper og bruner de godt på alle sider i smør og olje i en varm stekepanne. Sett biffene i ovnen etter bruning i 3 minutter, og la de hvile i tre minutter på kjøkkenbenken før du setter de i ovnen i 3 minutter igjen. La de hvile før jeg skjærer i dem. Dette for medium stekt.
Bruk et kulejern (eller kutt i passe store deler) og form kuler av eplene og agurken. Legg i en skål og vend inn 1/2 dl olivenolje, dill, sitronsaft og salt og pepper. Når potetene tas ut av ovnen vender du eple- og agurksalaten inn i potetene.
Vinagretten lager du ved å steke sjalottløken i litt av oljen til den er blank. Tilsett hvitvinseddik og resten av oljen og soyasausen. Tilsett salt pepper og sennep.
Server biff med bakte poteter, eple- og agurksalat og sennepsvinagrette.
Vel Bekomme!
17. november 2016
Kjøtt