Hjemmelaget konfekt er både gøy å lage og morsomt å servere gjester. Disse er i tillegg veldig enkle å lage, og de holder seg en stund i kjøleskapet. Dette er en super idé til for eksempel julegodteri, og hvorfor ikke pakke det inn i et fint konfektpapir og gi bort hjemmelaget konfekt i julegave?!
Da jeg prøvde meg frem til disse brukte jeg en rest av mammas sjokoladeglasur som jeg brukte til sjokoladekake, i det midterste laget. Du kan fint bruke vanlig lys sjokolade hvis du vil gjøre det enklest mulig, men det er veldig godt med en litt mykere og fudgy smak i midten. Mammas sjokoladeglasur er også superenkel å lage.
Til ca 18 biter trenger du:
- 100 g hvit sjokolade
- 100 g mørk sjokolade
- 100 g mammas sjokoladeglasur
- strøssel til pynt
Mammas sjokoladeglasur:
- 125 g melis
- 25 g margarin
- 1,5 ss kokt kaffe
- 1/5 ts kakao
- 1/2 ts vaniljesukker
Smelt margarin og rør inn alle ingrediensene til glasuren. La glasuren avkjøle seg i kjelen. Legg aluminiumsfolie i en liten form på ca. 15×10 cm. Smelt den mørke sjokoladen og fordel nederst i formen. Sett i kjøleskapet til den har størknet. Dette er gjort på ca 30 minutter. Ta ut formen og legg på laget med glasur før du setter formen i kjøleskapet igjen. Når glasurlaget har størknet smelter du den hvite sjokoladen og legger over glasuren i et jevnt lag. Strø på strøssel og sett i kjøleskapet.
Ta ut konfekten med aluminiumsfolien og legg den på kjøkkenbenken til det har blitt mykt nok til å skjære ut fine biter. Hvis den er iskald vil bitene knekke og det er vanskelig å få fine kanter.
Så er det bare å servere konfektskålen og kose seg!
Vel Bekomme!
Tilbaketråkk: Halloweenfest i helgen? – her er forslag til 3-retters meny med “knask” til kaffen | MariannMat
Tilbaketråkk: De syv (konfekt)-slagene! | MariannMat