Marshmallow til Lillebror!

5. november 2013

Kaker og Søtsaker

Disse lyseblå marshmallowsene ble laget til Ivers navnefest tidligere i høst. Fargen ble naturligvis lyseblå og hvis du oppbevarer de i en slik sukkertøykrukke som på bildet er de både praktiske å frakte med seg og sette frem på kaffebordet. Disse marshmallowsene fikk bein å gå på og var like populære hos de voksne gjestene som hos barna. Hvilken farge du velger er opp til deg, men jeg synes i alle fall det er gøy å velge en farge som passer anledningen eller årstiden. Jeg lagde for eksempel gule til påskekosen🙂

Til en porsjon (2 krukker som på bildet) trenger du:

  • 2,5 dl kaldt vann
  • 400 g sukker
  • 1 pakke gelatin (25 g)
  • 2,5 dl lys sirup
  • en klype salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts fargepulver (får kjøpt på panduro eller bakespesialister. Kan sløyfes og du får fine hvite marshmallows)
  • melis

Ha 1,5 dl av vannet i en kjøkkenmaskin eller foodprosessor med visp og strø gelatinpulveret i vannet.

Ha den siste dl av vannet i en kjele og tilsett sukker, sirup, salt og vaniljesukker. Varm opp blandingen mens du rører til sukkeret er oppløst.

La blandingen koke opp og vent til den måler ca 120 °C. Tilsett blandingen i en stråle i gelatinen mens foodprosessoren går på lav hastighet. Skru opp hastigheten og la maskinen gå til du har en tykk masse. Tilsett fargepulver til ønsket farge.

Nå kan du enten putte blandingen i en sprøytepose og forme små topper eller så kan du gjøre som meg å helle hele blandingen i en bakepapirkledd form og la de stivne der i romtemperatur.

Når blandingen har stivnet strør du et lag med melis på kjøkkenbenken og legger marshmallowsen over, og drar av bakepapiret.

Lag en skål med melis. Skjær marshmallowsen i ønsket form og vend de i melisen.

Legg melisbitene på et bakepapir til du er ferdig. Oppbevares i en tett beholder i romtemperatur i opp til 2 uker.

 

Kos deg med bakingen og lag gjerne litt ekstra som du kan gi bort i gave:)

, ,

No comments yet.

Leave a Reply