Kake til Lillebror!

6. november 2013

Kaker og Søtsaker

Denne kaken ble laget til navnefesten til Iver. Hvis du kjøper ferdig fondant er det mye enklere å lage slike kaker enn man kanskje tror. Med en ren kjøkkenbenk, et godt kjevle og en skarp kniv kommer du langt, og hvis du i tillegg investerer i noen former og annet dekorutstyr kan du snart kalle deg en konditor:) Hvilken kake og hva slags fyll du velger å ha inni er opp til deg, men en vanlig sukkerbunn er et bra utgangspunkt. Du kan også fylle kaken med det fyllet du er mest glad i, eller for eksempel det du bruker i bløtkake. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Til denne kaken brukte jeg faktisk kakebunnen til eplekaken min, bare at jeg ikke hadde epler i den. Bakgrunnen for det var faktisk at jeg glemte å ha epler i det som skulle bli eplekake så da ble det bare en vanlig kakebunn. Den ble derfor brukt til denne kaken og det gikk helt fint. Så lagde jeg en ny eplekake etterpå…med epler i!!!

Som sagt bruker du den bunnen og det fyllet du selv vil, så nedenfor gir jeg deg bare en liste over hva jeg brukte av pynt:

  • 1 pakke (250 g) hvit fondant
  • 1 pakke mørk blå fondant
  • 1 pakke lys blå fondant
  • 1 pakke gul fondant
  • blå spiselige dekorperler
  • gule spiselige dekorperler
  • form til sløyfer
  • pyntefigur (kjøpt på Tilbords)

Når du ha kaken ferdig fylt og satt på kakefat starter du med å kjevle ut den hvite fondanten til den er ca 2-3 mm tykk. Smør et lag med fyll (her kan du enkelt bruke vaniljekrem for eksempel) over kaken og på sidene slik at fondantlokket fester seg. Legg lokket over kaken og form det fint og jevnt rundt kanten. Jeg valgte å beholde kanten som en kappe rundt fatet, men dukan godt skjære den rett av rundt kaken.

Ryll den mørke og den lyseblå fondanten til en passe tykk pølse og tvinn de sammen før du legger de rundt kaken. Jobb med skjøten for å få den jevn, fukt gjerne fingrene litt underveis.

Kjevle halvparten av den gule fondanten til en tynt stykke og skjær ut en stjerne med en skarp kniv. Gjør det samme med den mørkeblå fondanten. Legg på den gule og den blå stjernen. Bruk en pensel og pensle på litt vann der du vill pynt emed gule og blå perler. trykk ut sløyfer i sløyfeformen og lim på med glasur. Fest figuren med glasur.

God Baking!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply