Lag dit eget potetGULL!

12. november 2016

Småmat og Snacks

potetgull-2Har du prøvd å lage ditt eget potetgull? Det er mye enklere enn du tror:)

Du kan fritere det meste av rotgrønnsaker så du kan godt velge din favoritt og lage ditt helt spesielle lørdagschips, men noen er litt vanskeligere å få helt sprø enn andre så prøv deg frem. Noe av det enkleste å fritere er vanlig potetchips og søtpotetchips.

Du trenger:

  • 1 flaske solsikkeolje (evt raps eller soya) til fritering
  • poteter (velg gjerne nypoteter så slipper du å skrelle skallet)
  • Søtpoteter
  • Salt

Av utstyr vil jeg sterkt anbefale deg å investere i en mandolin så sikrer du perfekte tynne skiver. Det er også fint med en smal kjele med høye kanter.

Hell olje i en kjele til du har ca 4-5 cm med olje. Varm olje til 160 grader. Har du en temperaturmåler kan du bruke den innimellom for å sikre at du holder temperaturen her. Du kan også bruke en tresleiv, hvis det freser rundt rundt kanten på sleiven er temperaturen der den skal være.

Legg oppi 10-12 skiver med potet og fritèr til du ser at de begynner å bli gylne. her må du følge med hele tiden (gå aldri fra kjelen når du holder på med fritering). Legg skivene på et kjøkkenpapir slik at oljen får renne av. Gjenta til du har ønsket mengde chips.

Tips!

  • Hvis du opplever at chipsene fortsatt er myke i midten har de ikke fritert lenge nok, legg de oppi igjen til de er ferdig.
  • Hvis chipsene er brune rundt kanten men fortsatt myk inni, har du for høy varme på oljen.

Kos deg med friteringen! Husk at dette er snadder å ha over middagsretter med både fisk og kjøtt, så du kan godt lage litt ekstra:)

 

 

 

, ,

No comments yet.

Leave a Reply